În prezent, aproape toată lumea foloseşte o husă de protecţie sau măcar o folie pentru ecran cu scopul de a proteja smartphone-ul de loviri accidentale, lichide sau praf. Totuşi, indiferent de măsurile de protecţie pe care le iei, nu este exclus ca la un moment dat să-l scapi în apă sau să verşi un pahar de suc pe el în timpul unei discuţii mai aprinse cu prietenii la terasă.
Citeşte şi Cum elimini zgârieturile de pe ecranul telefonului sau tabletei cu pastă de dinţi
În cazul în care nu ai un telefon care să reziste la apă şi praf, este foarte probabil ca într-o astfel de situaţie să te alegi cu un telefon care nu mai merge deloc sau care nu mai răspunde la comenzi aşa cum ar trebui.
Nu este însă totul pierdut. Atunci când păţeşti un astfel de incident complet neprevăzut, este important să ştii câteva trucuri pe care le poţi aplica rapid pentru a-ţi salva telefonul. Urmarea acestor pasi nu garantează că vei scăpa de probleme, dar cel puţin măresc şansele pentru a rămâne cu un smartphone funcţional.
Citeşte şi Smartphone-ul dă o dependenţă mai mare decât computerul
Poate că o să ţi se pară banal, dar primul pas este să scoţi telefonul din apă cât mai repede pentru a micşora probabilitatea unui defect major. Există însă şi o excepţie de la regulă: dacă ai udat telefonul în timp ce era la încărcat, în primul rând trebuie să deconectezi priza de la curent sau, dacă încărcai bateria de la PC, să opreşti calculatorul, pentru a evita astfel electrocutarea.
Pentru o lista completa de sfaturi va recomandam sa cititi articolul complet pe GiZ.ro.