Sucurile și enzimele produse de pancreas se amestecă cu alimentele în intestine. Enzimele digeră grăsimile, proteinele, carbohidrații, astfel încât acestea să poate fi absorbite de intestin. Sucurile pancreatice joacă un rol important în menținerea sănătății.
Când aceste funcții ale pancreasului nu mai pot atinge parametrii optimi, pot apărea consecinţe neplăcute, uneori grave, care periclitează starea de sănătate. Printre cauzele care pot produce acest dezechilibru se află mâncatul necontrolat sau consumul excesiv de alcool. Acestea declanșează o afecțiune numită pancreatită, care duce la leziuni ireversibile ale pancreasului.
Citeşte şi Leacuri naturiste pentru dureri de articulaţii
Pancreatita este inflamația pancreasului care apare după alte afecțiuni precum: boli hepatobiliare (hepatita epidemică, litiaza biliară, colecistita), ulcere gastro-duodenale, unele boli infecțioase (febra tifoidă), alcoolism sau după mese copioase încărcate cu grăsimi animale.
În pancreatită, medicina naturistă recomandă următoarele tratamente:
1. Decoct din lichen de piatră, preparat cu o linguriţă herba la 250 ml apă, care se fierbe cinci minute; după răcire la 400C se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se beau trei căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, având efecte foarte bune în stimularea secreţiilor pancreatice.
2. Infuzie din anason: 10 grame seminţe pisate la 250 ml apă clocotită; se infuzează acoperit 15-20 minute şi se bea o cană pe zi, fracţionată în trei reprize, înainte de mese.
Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro.