Nutriționiștii atrag atenția asupra faptului că este necesar să consumi cel puţin doi litri de apă pe zi. De asemenea, este important să eviţi alcoolul şi băuturile care conţin mult zahăr. Se ştie deja că cea mai importantă masă a zilei este micul dejun, de aceea acesta trebuie să fie unul sănătos. Poţi consuma cereale integrale, sucuri naturale, pâine prăjită cu brânză proaspătă, iaurturi degresate sau fructe proaspete.
Prăjelile şi grăsimile animale trebuie evitate. În schimb, sunt recomandaţi morcovii, roşiile, căpşunile şi kiwi.
Trebuie să ştii să faci deosebirea între foame şi poftă. Prima senzaţie este un semnal al corpului, care are nevoie de energie, iar a doua este un capriciu de a mânca ceva anume, atunci când nu este nevoie. Dacă dorești neapărat să consumi ceva dulce, poți opta pentru fructe uscate, însă fără a abuza.
Un truc atunci când dorești să slăbești este acela de a evita să guști când gătești.
Cu aproximativ o jumătate de oră înaintea mesei poţi bea apă, deoarece dacă bei în timpul mesei, se diluează prea mult bolul alimentar şi îngreunează digestia. Un alt truc este acela de a servi mâncarea dintr-o farfurie albastră, deoarece te vei sătura mai repede.
Atunci când iei masa, este bine să stai jos şi să fii relaxată. Apoi, aşteaptă momentul în care corpul te informează că este sătul. Se poate să treacă uneori chiar şi 20 de minute până când creierul ajunge să primească informaţia că stomacul este plin. Mai mult, nu uita să mesteci bine şi să mănânci încet.
Citește și Sfaturi pentru un prânz sănătos