1. Organizare
Fa o lista cu tot ce trebuie sa faci intre 23 decembrie si 1 ianuarie pentru a nu uita ceva. Fie ca este vorba de cumparat cadouri pentru X si Y, fie ca este vorba de ornamentele pe care i le-ai promis varului tau, asigura-te ca ai totul pe foaie. Nu are niciun rost sa-i spui partenerului: “Adu-mi aminte sa fac X lucru”, caci cel mai probabil va uita pentru ca si el are destule pe cap. Ca sa eviti o cearta in acest sens, organizeaza-te.
2. Fa-ti un calendar special
Trebuie sa va vedeti cu familia ta, cu familia lui, cu prietenii tai, cu prietenii lui, cu niste prieteni comuni, cu varul X si matusa Y, cu colegii de la munca si cu niste prieteni vechi reveniti in tara dupa nu stiu cate luni de stat in strainatate. Pentru toate acestea, plus cumparaturi si altele, ai la dispozitie cel mult doua saptamani, adesea chiar mai putin, in perioada sarbatorilor de iarna. Este cam dificil sa le impaci pe toate. Analizati-va programul de sarbatori si treceti in calendar intalnirile, pentru a stii cand aveti timp liber si cand nu. Ultimul lucru de care aveti nevoie este sa stabiliti separat cate o intalnire pentru aceeasi zi si aceeasi ora.
3. Permite-ti sa refuzi invitatii
Sarbatorile de iarna inseamna mai mult timp petrecut cu cei dragi decat distractie. Aceasta din urma este, mai degraba, asociata Revelionului, nu Craciunului. Dar ce faci cand toti prietenii trag de tine sa mergi si acolo, si acolo, si acolo? Ei bine, refuzi cateva invitatii. Ca sa fie lucrurile echitabile, ambii parteneri ar trebui sa refuze cate o invitatie in oras pentru a avea timp de alte lucruri.
Continuarea pe Lyla.ro.