Acesta este timpul mediu pe care un profesionist îl alocă hârtiei tale pe care ai trecută experienţa de-o viaţă, scrie cariereonline.ro. Şi în condiţiile în care o persoana normală clipeşte cam de 10 ori pe minut, poţi spune că dacă a clipit şi nu l-ai împresionat, deja…game over.
Citeşte şi eMAG face angajări în ţară. Iată posturile şi dacă te califici
Primul lucru la care se uită recruiterii este NUMELE tău. Dacă îl ai scris cu brizbrizuri, ai pierdut. Acesta trebuie scris cât mai clar, simplu şi fără prea multe detalii pe lângă el, potrivit Slate.
Următorul lucru pe care aceştia îl caută este COMPANIA care te-a angajat ultima oară, dar şi POZIŢIA pe care o ocupi în momentul de faţă. Au un mare avantaj dacă deja eşti angajat pentru că adevăraţii experţi sunt în căutare continuă de talente pe care să le „fure” in piaţă.
Dacă eşti acolo de mult timp, cu atât mai bine, pentru că unele companii caută oameni care să fie mai statornici, cu privire la locul de muncă. Cel mai bun exemplu pe care-l dau experţii este cel al germanilor. Ei spun că sunt foarte mulţi specialişti IT care ies la pensie de la primul loc de muncă.
Citeşte şi Circa 15.000 de locuri de muncă în baza de date a ANOFM, la 17 noiembrie
Deci ÎNCEPUTUL ultimului job trebuie să fie cât mai devreme în carieră. La fel de mult contează pentru recruiteri şi JOBURILE ANTERIOARE, dar cum spuneam, mai sus, ele nu trebuie să fie prea multe. Asta ar arată că este ceva în neregulă cu tine, iar daca ei au dubii, încă o dată… ai pierdut.
EDUCAŢIA pe care ai primit-o de la stat sau din mediul privat este şi ea foarte importantă şi se află printre lucrurile pe care specialiștii le caută în cele 6 secunde.
Aşa că, pentru un CV cât mai profesionit păstrează o ierarhie vizuală cât mai uşoară la privire şi evită imagini şi poze cu tine, mai ales că acestea obosesc ochiul. (Regula nu se aplică dacă lucraţi în modeling).