Cum să te răcorești în zilele caniculare. Sfatul Mihaelei Bilic: ”Nu este nici apa și nici sucul!”

Vara a devenit un infern pentru toți românii. Temperaturile ridicate îi țin pe oameni în casă, iar canicula a devenit un adevărat test de rezistență pentru mulți dintre noi. Dacă nu știi cum să te mai răcorești, rămâi aici și află sfaturile nutriționistei Mihaela Bilic.
Filip Stan
18 iul. 2024, 16:02
Cum să te răcorești în zilele caniculare. Sfatul Mihaelei Bilic: ”Nu este nici apa și nici sucul!”

Vara aduce cu sine temperaturi ridicate, iar canicula devine un adevărat test de rezistență pentru mulți dintre noi. În încercarea de a găsi soluții eficiente pentru a face față căldurii toride, mulți dintre noi alegem să ne răcorim fața folosind ventilatorul sau evantaiul.

Te-ar putea interesa și Cum scapi ușor de kilogramele în plus. Mihaela Bilic dezvăluie metoda cu care nu ai cum să dai greș: „Stomacul nu are rol de digestie”

Însă, există un truc inedit și surprinzător care te poate ajuta să suporți mai ușor temperaturile ridicate ale verii.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă un sfat util pentru a suporta mai bine canicula: răcoriți-vă gâtul, în special ceafa.

„Dacă vreți să suportați mai ușor canicula, răcoriți-vă gâtul/ceafa, mai degrabă decât fruntea/fața. Când ne topim de căldură avem tendința să folosim ventilatorul sau evantaiul în zona feței. Ca să vă răcoriți eficient, aerul rece trebuie să fie orientat, culmea, spre ceafă!

La baza gâtului există o zonă termosensibilă care transmite întregului organism informațiile despre căldură. Ni se pare că e mai cald, dacă ne este cald la gât. Ăsta este motivul pentru care purtăm iarna fular.

Iar cei care stau în saună și țin în jurul gâtului un prosop, o fac ca să reziste mai bine la căldură. Nu în ultimul rând, pălăriile pentru copiii care merg la plajă au o prelungire care le acoperă gâtul și umerii, cu rol împotriva insolației”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Sfaturi esențiale de la Mihaela Bilic

Pentru a face față mai ușor temperaturilor ridicate, medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi anti-caniculă.

„Iată câteva sfaturi anti-caniculă: Dacă aveți părul lung, e recomandat să-l strângeți într-o coadă sau într-un coc, ca să vă dezgoliți ceafa.

 Dacă folosiți șervețele umede, ștergeți mai ales gâtul/ceafa, prin evaporarea apei și alcoolului se crează o senzație de răcorire.

Purtați pălărie, este un accesoriu chic și un instrument util pe timp de vară, borurile ei protejează și umbresc nu doar fața, dar și zona posterioară a gâtului. Și lângă pălărie, puneți un evantai, merg bine împreună!”, a mai transmis Mihaela Bilic.

Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă

Dacă ai fi crezut că apa este cea mai răcoritoare băutură, ei bine, nici pe departe! Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă este laptele.

Potrivit nutriționistei Mihaela Bilic, laptele conține glucide, proteine și grăsimi, care ajută ca apa să stea în organism mai mult timp, fiind astfel o alegere perfectă pentru hidratare în perioadele cu temperaturi ridicate.

Citește și Cât de mare este păcăleala cu produsele „ZERO ZAHĂR”! Mihaela Bilic, dezvăluire neașteptată: „Producătorii se folosesc de această găselniță”

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarteVIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'