Dacă nu ai aer condiționat, există și alte soluții prin care te poți răcori. Evident, nu se va simți ca atunci când stai în preajma unui aparat de aer condiționat, însă va fi puțin mai bine decât înainte. Vezi mai jos ce trebuie să faci.
Citește și Cod galben de furtuni în aproape toată țara. După caniculă, temperaturile scad și cu 10 grade
Vara este imprevizibilă, însă canicula nu lipsește niciodată. Când temperaturile depășesc 30 de grade celsius, nici măcar o ploaie de vară nu poate potoli căldura infernală pe termen lung.
Acum că vara și-a intrat în drepturi în adevăratul sens al cuvântului, oamenii abia mai pot respira pe străzi.
Există și persoane care nu și-au montat aparat de aer condiționat, însă aceștia trebuie să știe că există și alte alternative prin care pot face față aerului canicular.
Poți acoperi geamurile cu folie de protecție solară, pentru că acele folii te apără și de efectele razelor ultraviolete, dar și de căldura sufocantă din timpul verii.
Foliile de protecție solară sunt disponibile în mai multe nuanţe, în funcție de cât de multă lumină vrei să ai în cameră.
O altă metodă prin care te poți răcori fără aer condiționat este să tragi jaluzelele. Dacă nu știai, căldura din locuința ta este și datorită ferestrelor neacoperite, prin care razele soarelui trec ușor.
Poți folosi jaluzele de culoare închisă, care blochează lumina și căldura.
O altă alternativă la care cu siguranță nu te-ai fi gândit este să înlocuiești becurile! Becurile cu lumină incandescentă emană foarte multă căldură, așa că trebuie înlocuite cu becuri fluorescente, care consumă mai puțină energie, au o durată mai mare de funcţionare și nici nu emană căldură.
Chiar dacă este de modă veche, poți folosi și un ventilator, însă ține cont că acesta trebuie curățat periodic, pentru a se evita împrăștierea prafului și inhalarea acestuia.
Dacă nu ai auzit de următorul truc, cu siguranță trebuie să îl încerci! Pune în fața ventilatorului un bol cu gheață, iar aerul din încăpere va fi mult mai răcoros în câteva minute, conform News.ro.
Te-ar putea interesa și Prognoza meteo 13 iunie. Caniculă în România, temperaturi de peste 35 de grade în mai multe zone. Unde vor lovi furtunile
Schimbă așternuturile. Ideal ar fi ca acestea să fie din bumbac sau bambus, pentru că materialele respective sunt mai răcoroase și permit evaporarea rapidă a transpirației, în comparație cu satinul sau mătasea.