Maranta este o plantă din care se obține o făină foarte slabă în amidon, cunoscută sub numele de arrowroot și care este un ingredient excelent în gastronomie, dar și în ritualurile de înfrumusețare.
Planta maranta e originară din America Centrală şi de Sud. Poate fi găsită şi în pădurile tropicale ale Braziliei. Botanistul italian Bartolomeu Maranti este cel care a descoperit-o, în secolul al XVI-lea.
În ritualurile de beauty, amidonul de ”arrowroot” este excelent pentru prepararea cosmeticelor. Poți face acasă pudră, blush, fond de ten sau tratatemente pentri vindecarea cuticulelor, cu ajutorul acestui ingredient.
Fond de ten
E produsul cosmetic pe care îl folosim zilnic, mai mult sau mai puţin. Fondul de ten care să conţină doar produse naturale îl puteţi face voi acasă. Aveţi nevoie de pudră de radacină de maranta, cacao, scorţişoara măcinată şi ulei de măsline ori jojoba.
Pentru a prepara fondul de ten home-made combină într-un castron de ceramică o lingură de pudră de maranta cu puţină scorţişoară sau cacao, în funcţie de culoarea pielii şi adaugă peste ele 5 picături de ulei. Amestecă-le bine, până când obţii o pastă omogenă şi întinde fondul de ten pe faţă cu o pensulă.
Blush
Folosim blush-ul în fiecare zi pentru a avea puţină culoare în obraji. De regulă, cele mai multe adolescente şi femei cumpără acest produs cosmetic de la supermarket, din magazinele speciale de make-up sau de pe internet. Ce ar fi dacă v-aţi face chiar voi acasă un blush care să conţină doar ingrediente naturale? Aveţi nevoie de făină de arorut (maranta), pudră de cacao sau scorţişoară pentru tenul închis, rădăcină de sfeclă sau flori de hibiscus pentru a obţine un ton roz. Amestecă ingredientele, în funcţie de culoarea pe care ţi-o doreşti, până când se omogenizează.
Odorizant
Bicarbonatul de sodiu se amestecă cu pudra de arorut sau cu amidonul de porumb, după care se adaugă încet uleiul de cocos. Uleiul de cocos se va afla într-o stare solidă la temperaturi ale camerei de până la 25 de grade Celsius, aşa că produsul final va arăta ca o pastă groasă. Aceasta poate fi ţinută în frigider până se întăreşte, sau poate fi folosită pe post de loţiune în care îţi înmoi degetele – uleiul de cocos are multe proprietăţi antibacteriene.