Cum să-ţi faci singur un proiector pentru smartphone

Pentru că nimic nu se compara cu o sesiune de vizionări pe ecran mare, am găsit pe photojojo cum să-ţi creezi propriul proiector cu ajutorul unei investiţii foarte mici.
Romania TV
22 apr. 2013, 07:45
Cum să-ţi faci singur un proiector pentru smartphone

Ideea de proiector intotdeauna a implicat investitii semnificative. Din fericire, atata timp cat folositi ca sursa de semnal un smartphone, deja ati rezolvat cea mai mare parte din problema.

Prin faptul ca un telefon inteligent recent ofera atat continutul de care ai nevoie cat si puterea luminoasa pentru a trimite imaginea afisata pe perete, doar cateva elemente mai sunt necesare pentru a improviza un retroproiector. Practic, iti trebuie o cutie de pantofi, scotch, un cutter, o agrafa, o lupa de plastic cu maner si un creion.

Dupa ce ati trasat conturul lupei pe una din laturile cutiei, folositi cutterul pentru a taia pe respectiva linie. Cu precizie, rupeti manerul de la lupa si incercati sa fixati cercul cu lentila in gaura de la cutie. Cand ati gasit pozitia perfecta, folositi scotch-ul pentru fixare. Singurul lucru la care trebuie sa aveti grija este sa lipiti atat de bine lupa in locasul respectiv incat sa nu treaca lumina prin spatiile ramase libere. Cu un pic de rabdare, o agrafa obisnuita poate fi transformata intr-un dock de iPhone. Tutorialul de mai sus ar trebui sa va lamureasca in ceea ce priveste etapele.

Pentru ca orice imagine proiectata in momentul in care a trecut prin lentila se roteste la 180 de grade, trebuie sa folositi meniul telefonului pentru a roti voi imaginea afisata pe ecran. In cazul iPhone-ului, mergeti in Settings – General – Accesibility si activati functia Assistive Touch. Dupa activare, pe ecran veti avea un buton prin intermediul caruia aveti acces si la functia de rotire a continutului afisat.

Pentru ajustarea focusului este suficient sa modificati pozitia iPhone-ului in cutie. Mutati-l mai in fata sau mai spate si veti fi suprins de modul in care imaginea afisata este din ce in ce mai clara. In principiu asta e tot, nu mai ramane decat sa dati luminozitatea ecranului la maxim, sa stingeti lumina si sa puneti capacul la cutie dupa ce ati obtinut o imagine clara.

Daca aveti nevoie si de un cablu de alimentare tras la iPhone, faceti o gaura in partea opusa a cutie, treceti cablul prin ea si incercati sa acoperiti cat se poate de bine gaura respectiva pentru a nu scapa lumina.

Vezi video-tutorialul cum sa-ti faci un proiector ieftin pentru smartphone pe playtech.ro.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Colectarea PET-urilor a devenit o afacere în România. Câți bani fac românii zilnic?
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Scăldatul în aceste lacuri, extrem de periculos. Mulți români nu știu la ce se expun
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român
Capital.ro
Intră banii în conturile românilor. Au început plățile. Cine va primi 1.500 de euro
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Președintele Belarusului grațiază un cetățean german condamnat la moarte
MediaFlux
PENSIE 2024. PENSIONArII avantajați de formula de calcul.
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?