Fiecare proprietar îngrijorat se întreabă cum să-și hrănească câinele dimineața și seara. Între varietatea de crochete și pateuri, mancare de casă și alte delicatese, uneori pare dificil să faci alegerea potrivită. Am facut un bilanț al hranei ideale potrivite pentru câinele tău, cea care ar trebui interzisă din alimentația lui și cea care este recomandată cu tărie pentru sănătatea lui. În cazul unei schimbări alimentare la câini, trebuie să respectați tranziția lor alimentară și să integrați treptat noile alimente. De asemenea, este recomandabil să vă hrăniți câinele cu hrana caini de calitate, ținând cont de sensibilitatea și gusturile acestuia. Cât despre resturile de mancare de la masă, desigur, nu te mai gândi la asta! Există un coș de gunoi pentru asta, sau mai bine, un compost! Iata recomandările noastre mai mult sau mai puțin tentante…
În primele 3/4 săptămâni de viață, cățelul are nevoie să fie alaptat de mama pentru a primi lapte matern bogat în vitamine și oligoelemente benefice dezvoltării scheletului său. Prin urmare, este interzisă îndepărtarea cățelului de la mama sa care alăptează prea devreme, cu riscul de a crea o tulburare de comportament și un deficit de creștere.
Ulterior, de la vârsta de 1 lună, va putea mânca mici crochete moi, înmuiate cu apă sau lapte. Într-adevăr, absența caninilor la căței face dificilă mestecarea hranei uscate. De îndată ce câinele tău tânăr împlinește 6 săptămâni, el poate mânca crochete potrivite, de bună calitate.
Mesele se iau de 4 ori pe zi sau mai mult, din cauza digestiei foarte rapide la aceasta varsta. Până la 6 luni, se recomandă să dați între 4 și 6 mese pe zi apoi să reduceți la 2 mese pe zi ca adult.
Citește și: Rezultate loto 25 ianuarie 2024. Numere Loto 6/49 şi Joker
Câteva delicii vă vor ajuta să vă educați cățelul și să variați gusturile și aromele din bolul lui. Oferă-i gustarea la o oră fixă, de exemplu, timp de 20 de minute și apoi ia-o de la el: nu lăsa niciodată la dispoziție o zi întreagă în aer liber un bol cu crochete. Pe de alta parte, apa da, trebuie sa ramana la dispozitia lui intreaga zi. Vei evita astfel obiceiurile alimentare proaste, un risc de exces de greutate legat de gustari si bacteriile din alimente.
Având în vedere natura primitivă a câinelui (care este descendent din lup), apetitul său pentru carne este de așa natură încât s-ar îmbolnăvi dacă nu ar mânca-o.
Mulți proprietari cred că câinele lor trebuie să se plictisească să mănânce același lucru iar și iar. Ei bine, nu! Câinele apreciază să mănânce aceeași hrană atâta timp cât nu îi provoacă probleme digestive. Pentru că mestecatul „adevărat” are loc în stomacul animalului. Este atras de mirosul și aroma specială a crochetelor sau a carnii pe care le devorează.
Mâncarea umedă va avea mai mult succes decât mâncarea uscată, al cărei conținut de apă ajunge la aproape 50%. De aceea este indicat sa udam crochetele cu putin ulei de somon de exemplu.
Câinele apreciază bucățile și grăsimile de carne albă sau roșie pe care le mănânci. Pieptul de pui, friptura proaspata, ficatul, inimioarele, organele crude sau fierte, grasimea de rata sau de gasca, branza tare sunt alimente excelente si foarte digerabile pentru stomacul cainelui, fara a uita maduva osoasa (fara oase). Când gătiți carnea, utilizați grăsimi animale în loc de uleiuri vegetale.
Oasele mici de iepure sau pui sau carcasele de pasăre sunt periculoase pentru câinele dvs. Dacă sunt ingerate, pot provoca ocluzii accidentale.
Spre deosebire de oameni, laptele nu aduce nimic bun câinelui tău. Dimpotrivă, poate provoca diaree și dureri de stomac.
La fel ca brânza fermentată, ciocolata și zahărul sunt interzise, precum și toate alimentele grase gătite. Mâncarea prea aromată cu usturoi și condimente, de asemenea, nu este potrivită, cu excepția unui minim.
Legumele care fermentează, cum ar fi fasolea albă și roșie, lintea sau ceapa, trebuie evitate cu fermitate pentru bunăstarea digestivă a câinelui tău.
Oferă delicii sănătoase și naturale pentru a-ți recompensa, educa sau mulțumi animalul tău de companie în timp util și fără abuz. Dacă le dai fără discernământ, riști să-i compromiți învățarea și el va ajunge să le fure fără autorizația ta. Câinele dvs. poate deveni supraponderal și poate cere mancare oriunde și oricând.
Există o mulțime de soiuri de crochete pe piață. Este important să le alegeți cu atenție în funcție de natura câinelui dumneavoastră (castrat sau nu), de rasa acestuia, de conținutul activităților sale fizice, de nevoile sale specifice sau de alergiile alimentare și de gusturile sale, desigur.
Pentru a ști cum să-ți hrănești câinele, iată ecuația incontestabilă a unei bune nutriții pentru câinele tău: hrană de calitate = sănătate bună! Speranța de viață a prietenului tău cu patru picioare poate atinge apogeul.