Cum să-ți iasă carnea de găină de țară fragedă. Cei care au animale în gospodării sau cunoscuți de unde pot cumpăra diverse alimente naturale se pot considera norocoși. Chiar dacă carnea de găină de țară este mult mai tare decât cea a unei păsări cumpărate din supermarket, îți prezentăm un truc pe care ar trebui să îl folosească orice gospodină.
Citește și: Carne de pui cu salmonella descoperită în România. Produsul a fost retras de la vânzare
Fie că o folosești la prepararea unei ciorbe sau o introduci la cuptor, carnea de găină de țară trebuie să fie fragedă și să nu fie uscată. Pentru a obține un rezultat delicios, bucătarii experimentați au la îndemână un truc simplu.
Ei apelează la un fruct pe care cu siguranță îl ai în bucătărie. Este vorba despre lămâie. Stoarce acest fruct citric peste carnea de găină și vei observa că aceasta va ieşi fragedă şi gustoasă.
Secrete de care să ții cont când gătești carne de găină de țară:
Un studiu finanțat de National Institutes of Health (NIH), principala agenție de cercetare medicală a guvernului SUA, arată că atât carnea albă, cât și cea roșie duc la creșterea colesterolului. Alte cercetări au asociat consumul de carne de pasăre cu un risc mai ridicat de cancer.
Puii sunt considerați principala sursă de focare, boliși spitalizări de origine alimentară. Totdată, carne de pui a reprezentat al doilea cel mai mare număr de decese cauzate de toxiinfecții alimentare. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, puiul negătit este, de cele mai multe ori, conraminat cu bacterii care afectează tractul intestinal.
Potrivit unui studiu recent, în care s-a analizat carnea de pui de la mai mulți producători, 97% dintre probele analizate au conținut bacterii potențial periculoase, inclusiv mărcile de pui organic.
Oamenii de știință atrag atenția cu privire la administrarea de antibiotice animalelor, existând risul ca bacteriile potențial letale să dezvolte rezistență, iar medicamentele ar putea să nu mai fie eficiente pentru a trata infecțiile umane.