Așadar, renunțați la produsele de tip fast-food și încercați să vă faceți un burger chiar la voi acasă. De regulă, burgerii sunt serviți alături de cartofi prăjiți. Nu ar fi o idee rea ca, în loc de cartofi prăjiți, să folosiți cartofi copți. Sunt o alternativă mai sănătoasă.
Iată de ce aveți nevoie
Primul pas este să tocați bine carnea de vită la mașina de tocat. Apoi amestecați carnea și ceapa, ambele tocate, și adăugați sare și piper, după gust. Puteți adăuga și oregano, paprika sau cimbru. Trebuie să obțineți o pastă de carne cu o consistență omogenă, ușor de modelat. Faceți o chiftea rotundă, dar plată, similară cu cele de la burgeri.
Folosește condimente pentru a da savoarea burgerului, iar dacă pasta este 90% carne de vită, găteşte-o peste mediu. Cum să faci asta? Pune chifteaua pe o parte, las-o câteva minute până ce se rumeneşte, după care întoarce-o. Îți trebuie maxim 15 minute ca să găteşti carnea pentru burger. Poţi să adaugi în pasta de burger ceapă tocată, ciuperci, roşii, sare, piper și chiar bucăţele de pâine. Iar ca să se lege compoziţia, folosește un albuş de ou.
Când vine vorba de chifle, puteți opta pentru pâine integrală. E o variantă mai sănătoasă. O idee bună ar fi să o și puneți la prăjit.
Pregătiți și cartofii. Tăiați-i felii, puneți o foaie de copt pe tavă, puneți cartofii pe care îi stropiți cu ulei de măsline și peste care puneți condimente, inclusiv rozmarin. Apoi băgați tava la cuptor.
După ce toate componentele burgerului sunt gata, este timpul să asamblezi preparatul. Între cele două bucăți de chiflă prăjite așează chifteaua de vită, feliile de salată verde, rondele de ceapă, rondele de castravete murat, cașcavalul și felii de roșie. Pentru un plus de savoare, pregătește un dressing din muștar, piper și miere, si unge cu acesta capacul superior al burgerului. Servește totul alături de chipsuri de cartofi la cuptor.