„Se întâmplă acel fenomen psihologic: cu cât apeși mai tare și mașina nu se oprește, ba dimpotrivă, merge mai repede, cu atât apeși și mai tare, apeși disperat pentru că subconștientul tău spune că ai apăsat pe pedala de frână, dar tu apeși pe accelerație, intri în panică. În niciun caz, în fracțiunea aceea de secundă, nu te gândești că e pedala greșită și să ridici piciorul și să te duci pe pedala cealaltă.”, a spus Titi Aur, la DC News.
Citește și: De ce este bine să scuipi dacă te răstorni cu mașina. Sfaturile lui Titi Aur în caz de accident
”În primul rând, ai învățat sau nu ai învățat unde să ții piciorul corect și școlile de șoferi nu te învață unde să ții piciorul corect. Ba mai mult, patroni, proprietari și reprezentanți ai școlilor de șoferi au sărit la mine, m-au certat, au scris pe tot felul de site-uri că n-am dreptate, că ei știu că îi învață. Dar nu-i învață asta. Îi învață cum să ia piciorul de pe ambreiaj, să facă acel balans ca să plece de pe loc.
Deci, sistemul de pregătire al șoferilor refuză să-i învețe poziția corectă a piciorului pe pedale.
Apoi, mai sunt ale elemente care amplifică acest lucru.
Cu cât ești mă începător, cu cât ești mai sperios, pentru că sunt unii mai hotărâți, sunt alții care intră în panică, bărbați sau femei. Când te-ai speriat, te-ai panicat și piciorul este pe pedala de accelerație, știți că a fost cazul acela din Andronache când o femeie a intrat peste acele fete și nimeni nu explică de ce. Pentru că ea era prima dată la mașină automată, s-a speriat, a accelerat și nu a mai știut nici să tragă de volan.”, a mai spus Titi Aur.
„Am observat la mulți șoferi, prieteni, colegi, acel dans al piciorului la pedale, ambreiaj, piciorul deasupra accelerației, mutat pe frână, mutat pe accelerație, nu ținut cu călcâiul în podea, ci ținut ridicat pe pedală.”, a spus Florin Răvdan.
„Piciorul trebuie ținut cu călcâiul în podea, călcâiul trebuie să stea în dreptul pedalei de frână. Te duci pe frână și te duci pe accelerație. Când te duci pe accelerație te duci într-o parte, nu te duci de pe accelerație pe frână sau din dreptul accelerației.
Călcâiul trebuie să stea jos ca să ai stabilitate, nici să nu obosească piciorul, și să ai și control foarte bun, mai ales că lucrezi cu acel picior în continuu când ești la volan. Nu poți să-l ții suspendat în continuu pentru că nu ai nici precizie și îți obosește mușchiul la un moment dat.”, a spus Titi Aur.