Clătitele, cunoscute în Franța sub numele de „crêpes”, sunt un desert apreciat în întreaga lume, pentru modul simplu în care sunt gătite și, în contrast, gustul complex și superb. Francezii au un secret păstrat foarte bine, care se referă la un ingredient care oferă un gust unic, ce se adaugă în aluat. Astfel, printr-un simplu truc, puteți aduce gustul tradițional franțuzesc chiar la dumneavoastră acasă, și vă veți impresiona familiile.
Clătitele, la bază, sunt create de francezi, și au devenit de-a lungul timpului o delicatesă apreciată pe întreg mapamondul. Răspândirea foarte rapidă a acestora a dus la crearea mai multor rețete, deși, la bază, sunt un preparat făcut din lapte, ouă și făină, la care pot fi adăugate și altele, în funcție de preferințele fiecăruia.
Desertul simplu, ce poate fi pregătit de absolut orice persoană, este unul delicios, dar modalitatea de preparare depinde de fiecare în parte iar rezultatul nu este niciodată același. Nu toți reușesc să le facă atât de pufoase și fragede, iar timpul pe care îl petrec pe foc trebuie să fie unul exact, pentru a nu se arde.
Citește și : Rețetă. Chifle cu iaurt și brânză, pufoase și cremoase. Cum se prepară Bouikos
Francezii au reușit să păstreze bine un secret care să le facă foarte delicioase, însă acesta a ieșit, până la urmă, la iveală. Se referă la adăugarea unei mici cantități de unt topit în compoziție, care să le permită să se umfle și să aibă acea textură pufoasă. De asemenea, un alt truc folosit în bucătăria franțuzească este folosirea esenței de migdale, care oferă o aromă specială. Francezii nu pun nici zahăr în aluat, pentru a le putea servi cu umpluturi sărate, nu numai ca desert.
În cazul în care v-am convins să încercați aceste trucuri, vă propunem o rețetă de clătite franțuzești, pe care le puteți prepara în numai câteva mișcări. Veți avea nevoie de:
Din cantitățile de ingrediente de mai sus ies aproximativ clătite, însă puteți modifica gramajele pentru o porție mai mare.
În primul rând, se cerne făina, iar peste ea se pun ouăle întregi, praful de sare și o treime din lapte. Laptele trebuie să fie rece și gras
Se amestecă ingredientele și se pune untul topit, care a fost răcit în prealabil, iar, ulterior, se toarnă restul de lapte, puțin câte puțin, în timp ce se amestecă.
Citește și : Prețul cu care mama Geta vinde un kilogram de pastramă de oaie. „Mai aleg, porționez, vă dau să puneți pe grătar”
Apoi, după adăugarea laptelui, se pune esența de migdale, iar aluatul final se lasă în frigider 30 de minute.
Înainte de turnarea compoziției în tigaie, aceasta trebuie să fie foarte bine încinsă, iar apoi se adaugă ulei și se împrăștie în toată tigaia. Se adaugă un polonic de compoziție care se distribuie pe toată suprafața tigăii, iar apoi se așteaptă câteva secunde.
Când pe partea inferioară a clătitei apar pete maronii, aceasta se întoarce și, la final, se scoate și se servește cu gem, dulceață sau cremă de ciocolată.