Tehnologia este nouă în lume, România fiind a patra ţară din Europa care o foloseşte. Metoda oferă o alternativă la chirurgie, chimioterapie şi radioterapie, prin simplificarea anumitor procedee şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.
Chirurgie fără bisturiu
Intervenţia se face în baza unor analize obligatorii, ca pentru o intervenţie chirurgicală obişnuită: probe respiratorii, examen ORL, EKG, analize de sânge, sumar de urină.
Metoda HIFU (high intensity focalized ultrasound) este neinvazivă (nesângerândă), nu are contraindicaţii, putând fi folosită ori de câte ori este nevoie, spre deosebire de radioterapie, care din cauza iradierii trebuie stopată odată ce s-a atins un grad limită. Este nedureroasă şi presupune o recuperare rapidă, ce nu depăşeşte 24 de ore, în funcţie de gravitatea afecţiunii.
Citeşte şi Aşa arată paraziţii care te mănâncă de viu şi produc cancer
Aparatul din România se adresează tumorilor solide benigne, dar şi maligne de la nivelul ficatului, rinichilor, oaselor, sânilor, pancreasului şi ţesuturilor moi.Tratmentul este curativ în stadii incipiente, dar şi paliativ în situaţii mai grave.„Din păcate, nu existăăo singurăăterapie anticanceroasă, infailibilă, care săăasigure vindecarea pacientului”, ne spune doctor Mihaela Verga, specialist HIFU.
„Cercetările în domeniul medical cautăămereu noi metode de tratament, mai complete, care săăreclame cât mai puţine costuri în ceea ce priveşte calitatea vieţii (suferinţe, pierderi de sânge, recuperare, recidive) pentru pacienţi şi familiile lor.
Pentru stadiile avansate de cancer este un tratament paliativ, de tratare locală, care nu rezolvă metastazele. Ajută însă la diminuarea dimensiunii unei tumori, scade durerile şi, în plus, nu mai există recuperarea postoperatorie. Avantajul este că metoda nu are efecte secundare”, adaugă dr. Verga. Tipuri de tumori tratate prin metoda HIFU-HCU.
Citeşte continuarea pe antenasatelor.ro.