Sfaturi pentru perioada întunecată și rece a anului
În fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie – anul acesta pe 25 octombrie, se trece la ora de iarnă, considerată și ora normală în Europa: ora 4 devine ora 3. Deși trecerea la ora de iarnă este mai ușoară decât cea la ora de vară, corpul are nevoie de câteva zile pentru a se obișnui. Cu câteva trucuri putem însă să trecem mai ușor peste această perioadă.
Trecerea la ora de iarnă este mai ușoară
Pentru mulți oameni, schimbarea orei aduce cu sine și efecte fizice și psihice, precum oboseală, o stare generală mai proastă și probleme de concentrare, întrucât ritmul biologic este dereglat. Schimbarea la ora de iarnă este mai ușoară, întrucât primim o oră în plus, însă ceasul biologic se obișnuiește cu noua oră abia în câteva zile. Ora de iarnă este mai potrivită pentru ritmul nostru biologic, întrucât dimineața se face lumină mai devreme, ceea ce ne ajută să ne trezim, iar seara se face întuneric mai devreme, ajutându-ne să dormim, potrivit meteorologilor de la Meteo & Radar.
Sfaturi pentru o schimbare mai ușoară la ora de iarnă
Pentru toți cei cărora, cu sau fără ora de iarnă, le este greu să se trezească dimineața, există câteva trucuri ajutătoare.
Vremea este, deasemenea, extrem de importantă pentru starea noastră psihică. Aflați în aplicația meteo gratuită Meteo & Radar când este vremea potrivită să ieșiți afară la plimbare sau să faceți sport în aer liber. Harta meteo radar interactivă vă ajută să vă planificați ieșirile astfel încât să nu vă surprinde ploile.
Sursa: https://meteoradar.ro/