Trebuie să vă verificaţi cardurile periodic, pentru a vă asigura că nu lipseşte nici unul. Distrugeţi şi aruncaţi copiile chitanţelor, biletele de avion, itinerariile de călătorie, orice ar putea afişa numerele cardurilor dvs.
Pentru a evita eventualele fraude, e bine să memoraţi codul PIN şi să verificaţi companiile spre care faceţi plăţi cu cardul, dacă nu vă sunt familiare. Puteţi contacta agenţia locală de protecţie a consumatorului. Nu oferiţi informaţii despre conturi şi carduri. O altă regula importanta este să nu daţi altei persoane parola pe care o folosiţi pentru a vă loga la contul dvs online sau al furnizorului de servicii Internet. Nu oferiţi informaţii financiare despre cont, dacă nu faceţi o achiziţie folosind acel cont.
E bine să ştiţi că informaţia dvs. personală este folosită pentru o cerere de emitere pentru un card de credit. Acest tip de fraudă este deseori dificil de detectat, până în momentul în care emitentul primeşte o plângere de la client sau în cazul în care contul acumulează datorii la puţin timp după ce a fost folosit.
Dacă nu sunteţi clientul băncii emitente a cardului, se poate să nu ştiţi că a fost emis un card în numele dvs, până când nu aplicaţi pentru un credit în altă parte. Dacă banca dvs. a emis cardul şi apar pe extrasul dvs tranzacţii neefectuate de dvs, acesta poate fi un indiciu că un card contrafăcut, care poartă numărul dvs de cont, este în circulaţie. Reclamaţi imediat situaţia la bancă.