Cum scăpăm de buruienile care ne fac grădina urâtă

Nimic nu este mai iritant pentru un gradinar decat sa isi gaseasca rasadurile de flori invadate de ierburi care ii pot transforma efortul din primavara in nimic. Am cautat pe Internet diferite solutii pentru starpirea buruienilor si ne-am oprit asupra unor sfaturi practice facute de Jamie Durie, un horticultor american. Mai mult decat atat, el ne invata cum sa sa scapam de buruieni in mod natural, utilizand doar resurse organice.
Iulian Tudor
21 iun. 2015, 07:39
Cum scăpăm de buruienile care ne fac grădina urâtă

Evitati sa folositi chimicale in lupta impotriva buruienilor, spune Durie, care recomanda o serie de retete naturale prin care sa tinem la distanta ierburile care ne invadeaza culturile, scrie casepractice.ro. Plantele daunatoare trebuie stropite cu solutiile care rezulta din retetele prezentate de horticultor, care ne garanteaza ca buruienile vor disparea.

Prima reteta consta intr-o solutie de sare care sa respecte proportiile urmatoare – patru cesti de sare in aproape patru litri de apa. Puneti solutia intr-un recipient tip spray si stropiti apoi buruienile care v-au napadit cultura.

Citeşte şi GRĂDINA DIN BALCON te scuteşte de drumurile la piaţă. Cum să cultivi roşii, salata sau mirodenii la bloc

A doua reteta consta intr-un amestec de parti egale de otet, gin, suc de lamaie si apa. La fel, lichidul rezultat se pune intr-un recipient si pulverizat apoi pe buruieni.

De asemenea, Durie ofera solutii si pentru a tine la distanta animalele daunatoare care poftesc la culturile din gradina noastra. O prima solutie ar fi cultivarea de plante si flori in apropierea culturilor noastre care sa descurajeze animalele prin, de exemplul, gustul si mirosul lor.

In egala masura, apelati cu incredere la ingrasamant pe baza de faina de peste sau must de usturoi care vor tine departe iepurii sau popandaii. Pe langa faptul ca va protejeaza culturile, aceste ingrasaminte naturale nu afecteaza solul din gradina deoarece sunt organice. In continuare, un mod de a descuraja cainii sa urineze pe plantele din gradina voastra este pulverizarea lor cu o solutie din boia de ardei iute si apa sau apa cu sapun care vor indeparta patrupedele, obisnuite sa adulmece mai intai “tinta”.

Citeşte şi Cum să îţi transformi balconul într-un colţ de RAI. Exemple care te vor lăsa mască GALERIE FOTO

In cazuri extreme, folositi custi din plasa pentru a va acoperi culturile. Infipte bine in pamant, aceste custi va protejeaza plantele si de pasari si de animale. Puteti la fel de bine distrage atentia pasarilor de la legumele si fructele din gradina daca puneti mai multe recipiente cu cereale pe margine. Pentru a tine la distanta melcii, este recomandat sa aruncati in jurul plantelor bucati din coaja de ou ale caror muchii ascutite le blocheaza accesul. Nu in ultimul rand, nu alungati paianjenii – ei sunt cei mai eficienti pradatori de insecte daunatoare, fara sa va afecteze recolta.

DailyBusiness
Milioane de români vor avea pensii recalculate automat. Află cum poți trimite cererea
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Bzi.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei
Fanatik.ro
Fabrica din România care oferă salarii compensatorii pentru angajații săi. Compania vrea ca 800 de oameni să-și dea demisia până la sfârşitul anului
Capital.ro
Ungurii, excluși din NATO?! Au pierdut încrederea tuturor. Decizia pe care Putin abia o așteaptă
Playtech.ro
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
DailyBusiness
Oferte fără precedent la Lidl! Produsele se dau aproape GRATIS
Adevarul
Scandal la Kremlin: Serghei Șoigu, fostul ministru rus al Apărării, a rămas fără birou
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
De ce nu și-a dorit Alina Radi împăcarea cu Nick Rădoi. Chiar dacă nu mai sunt împreună de 11 ani, cei doi încă păstrează legătura
Spynews
Leguma care poate să te otrăvească și să îți fie letală. Mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru: ”Nu vă jucați cu așa ceva” 
Evz.ro
S-a rupt coaliția. Cade Guvernul? Bomba serii în politică
Ego.ro
Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
„Nu a fost doar o mamă” Fiul Mariei Campai, românca ucisă de un adolescent de 17 ani, își strigă durerea. Unde va avea loc înmormântarea Mariei
Cancan.ro
Andra, derapaj verbal în public! Cum i-a putut vorbi unui bărbat, după concert: „Să-i mănânci…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se schimbă salariul minim. S-a dat votul astăzi. Câți bani vor lua românii din 1 ianuarie
StirileBZI
Facturile se vor dubla după 1 aprilie 2025! Creșterile ar putea fi de până la 120%
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul 
substantial.ro
Victor Ponta: Dacă eram judecător la CCR, aș fi votat împotriva excluderii candidatului Șoșoacă
MediaFlux
Diana Șoșoacă riscă ÎNCHISOARE de până la 3 ANI! Anchetă fără PRECEDENT la PARCHETUL GENERAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău