Din păcate, fiecare dintre noi a trecut sau va trece vreodată printr-o dimineaţă groaznică de mahmureală. Fie că ai petrecut Paştele în familie sau cu prietenii, poate că ai exagerat puţin cu alcoolul, iar acum te simţi cum nu i-ai dori nici celui mai mare duşman al tău să se simtă.
Ce e de făcut?
De regulă, simptomele mahmurelii sunt dureri de cap, greată, vărsături, ameţeală, sete, oboseală, pierderea poftei de mâncare şi irascibilitate. Motivul pentru care avem această stare este acumularea în organism de produşi de metabolizare ai alcoolului, precum acidul lactic.
10 bauturi alternative la cafea
Pentru început, e bine de ştiut că ne putem feri destul de uşor de mahmureală. În primul rând, nu este bine să amestecăm mai multe tipuri de alcool; limitează-te la unul sau două tipuri. Este recomandat, de asemenea, să alternăm băuturile alcoolice cu apa – bea un pahar de apă pentru fiecare pahar de alcool. Apoi, înainte de a merge la culcare, înghite o pastilă de genul aspirină, antinevralgic sau Nurofen, pentru ca aceasta să îşi facă efectul în somn, astfel încât să eviţi durerea de cap de a doua zi.
Chiar dacă nu ai ţinut cont de acestea, chinul tău poate fi, totuşi, diminuat. Bea multă apă (de preferat necarbogazoasă), limonadă, ceai concentrat din scoarţă de salcie sau o linguriţă de oţet de mere cu miere de albine şi puţină apă. În plus, să nu uităm de borş proaspăt sau zeamă de varză murată, o adevărată minune! Aceasta din urmă favorizează eliminarea alcoolului din sânge, la fel ca şi sucul de roşii.
Vezi cum scapi de mahmureală pe cosmopolitan.ro