Aceste pete maronii sunt în mare parte rezultatul expunerii neprotejate la razele ultraviolete. Acestea conțin melanină, pigment situat în stratul superior al pielii, care conferă culoarea pielii.
Atunci când pielea este expusă la lumină UV, aceste raze accelerează producerea acestui pigment, ceea ce duce la bronzarea pielii. Prin urmare, aceste pete apar frecvent pe acele zone care au fost expuse la soare timp îndelungat.O protecție adecvată previne apariția acestor pete. De obicei, acestea nu sunt periculoase, însă dacă ai observant că unele dintre ele s-au modificat, mergi la medic pentru a afla motivul.
Este important să consulți medicul dacă:
• Petele au crescut rapid în dimensiune;
• Te mai confrunți și cu roșeață, sângerare, mâncărime, sensibilitate;
Citeşte şi Mare ATENŢIE! A mers la piscină şi i-au apărut aceste puncte albe pe corp – Uite cum le-a tratat!
• Petele sunt neobișnuit de colorate;
• Petele au margini neregulate.
• De obicei, aceste pete se tratează prin diferite metode: terapie cu laser, creme de albire, peeling chimic.
Ce remediu natural poți încercaÎnainte de a te decide dacă să apelezi sau nu la astfel de opțiuni chirurgicale, poți încerca o soluție naturală, pe care o obții din două ingrediente: ceapă și oțet de mere.Ceapa este bogată în antioxidanți care neutralizează acțiunea radicalilor liberi.
Oțetul de mere are alfa-hidroxi acizi, care elimină în mod eficient celulele moarte ale pielii. Folosirea acestui leac zi de zi oferă strălucire pielii.
Cum prepari amestecul
Taie cubulețe o ceapă de mărime potrivită și pune-o într-un blender. Adaugă oțet de mere și mixează până obții o pastă omogenă.
Apoi, aplică această soluție pe petele maronii, folosind o dischetă de bumbac. Repetă tratamentul o dată la 2 zile, până vezi îmbunătățiri.
Pleci la mare în concediu? Aceste alimente accelerează bronzul.