Gustul mandarinelor este dulce-acrișor, asemănător cu al portocalelor, însă, uneori, acestea pot fi mai acre decât le-ar plăcea unora dintre noi. Iar acest lucru nu poate fi verificat înainte de a cumpăra fructele, așa că nu avem decât să le consumăm ca atare sau să le transformăm în suc.
Vestea bună este gustul mandarinelor poate fi îmbunătățit. Un truc japonez face adevărate minuni, transformând acreala fructelor în dulceață.
Iată cum funcționează acest truc: pregătește un vas cu apă caldă (aproximativ 40 de grade) și unul cu apă rece. Scufundă mandarinele în apă caldă timp de aproximativ zece minute. Căldura deschide porii cojii de mandarină și astfel se eliberează acid citric, substanța care conferă fructului gustul acru.
Introdu mandarinele în cel de-al doilea vas pentru câteva minute. Apa rece are rolul de a sigila din nou porii. În acest fel, sucul dulce rămâne în fructe.
A treia fază a trucului presupune socaterea mandarinelor din vas și uscarea lor. Din acest moment, ele pot fi consumate fără probleme și de cei care nu sunt fani ai gustului acru.
Chiar dacă nu este o metodă 100% sigură, există un truc prin care îți poți da seama dacă mandarinele pe care intenționezi să le cumperi din supermarket sunt dulci sau acre.
Atunci când alegi mandarinele, fii atent dacă au o textură fermă. Dacă sunt tari, înseamnă că sunt suficient de coapte și, deci, dulci. Mandarina este proaspătă dacă are o culoare vie, fără pete maronii.
Citeste si Rețetă tiramisu care nu îngrașă. Mănânci pe săturate fără să-ți pui în pericol silueta
Un sfat important de reținut este să nu cumperi o mandarină care ți se pare prea ușoară. Fructele cu pulpă suculentă sunt mai grele.
Fructele conțin o cantitate mare de zahăr (până la 10,5%), vitaminele C, B1, B2, provitamina A, acizi organici liberi, fitoncid, lectină și săruri minerale.