Tigăile ceramice sunt perfecte dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, pentru că produsele nu sunt îmbibate în ulei, iar gustul este unul aparte. Ele distribuie uniform căldura și asigură o gătire eficientă și sănătoasă a mâncării.
Citește și: Războiul tigăilor, partea a doua. Gabriela Cristea şi Cristina Şişcanu n-au treabă cu politica, dar se ceartă rău de la reţete: „Când simţi invidia, trebuie să te rupi!”
Cum să cureți corect tigăile ceramice
Penru ca durata lor de viață să fie cât mai lungă, trebuie un pic de atenție la păstrarea și îngrijirea lor. Uite ce nu trebuie să faci:
- Evită ustensilele metalice. Astfel vei ajunge să zgârii stratul antiaderent, fiind foarte sensibil. Trebuie să folosești doar ustensile din lemn, plastic și silicon.
- Nu folosi foc mare. Prepararea mâncării la foc mare poate duce la deteriorarea stratului ceramic. Plus de asta, mâncarea se poate lipi mai ușor de acesta, astfel stricând tigaia
- Nu spăla tigaia când este fierbinte. Diferențele mari de temperatură pot afecta rapid stratul ceramic. De aceea este indicat ca tigaia să fie răcită înainte de spălare.
- Nu folosi mașina de spălat vase. Cea mai bună variantă de curățare a acestor gen de tigăi este manual. Mașina de spălat vase nu este întocmai indicată, deși poate eticheta produsului nu interzice asta.
Este indicat să speli tigaia după fiecare utilizare, dacă lași murdăria și grăsimea să stea pe ea, este posibil să se strice. Dacă tigaia rămâne cu arsuri, poți să încerci să le scoți prin înmuierea acestora cu oțet. La fel este și bicarbonatul de sodiu, pui puțin pe oală, apă călduță și lași să acționeze timp de 20-30 de minute.