Carnea de porc este foarte populară în rândul românilor. Preparatul este pe placul tuturor, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. Tocmai de aceea, se recomandă mare atenție cu privire la modul de depozitare al cărnii de porc.
Carnea de porc este vedeta acestui sezon. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la depozitarea cărnii de porc rămasă după Crăciun și nu numai. Cu toții avertizează cu privire la riscurile la care ne supunem dacă nu respectăm anumite reguli esențiale.
Citește și: Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Unde găseşti cele mai bune oferte
Carnea de porc poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate dacă nu este depozitată corect. Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, carnea se poate transforma dintr-un aliment gustos într-un mediu propice pentru dezvoltarea multor bacterii.
Medicul a subliniat că unele dintre cele mai importante aspecte sunt igiena și depozitarea corespunzătoare. Dacă carnea nu este depozitată în spații special amenajate, există riscul de a se dezvolta unele bacterii.
În frigiderul de acasă, carnea nu trebuie asociată direct cu alte alimente. Aceasta trebuie pusă pe un raft separat, pentru a evita contaminarea cu bacterii și a celorlalte alimente prezente în frigider.
Carnea, în sine, are anumite bacterii care se dezvoltă în funcție de mediul în care se află carnea. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, se recomandă atenție sporită, mai ales în acest sezon.
Medicii recomandă ca aceasta să fie consumată după ce a fost preparată termic și nicidecum în stare crudă. Chiar și în acest caz, tot există bacterii care se dezvoltă și care rezistă și la temperaturi mari. De asemenea, trebuie să fim atenți și la sursa de unde se cumpără carnea.