Cum se desfăşoară o tabără de limba engleză în Anglia? Află feedback-ul câştigătoarei concursului Ok pentru UK

România TV si Mirunette International Education - companie specializata in organizarea de programe internationale in strainatate-, au initiat concursul de limba engleza “Ok pentru UK ”, destinat elevilor cu varste intre 12-15 ani, avand ca mare premiu o tabara internationala de 3 saptamani in Anglia.
Romania TV
08 apr. 2015, 10:10
Cum se desfăşoară o tabără de limba engleză în Anglia? Află feedback-ul câştigătoarei concursului Ok pentru UK

România TV si Mirunette International Education – companie specializata in organizarea de programe internationale in strainatate, au initiat concursul de limba engleza “Ok pentru UK ”, destinat elevilor cu varste intre 12-15 ani, avand ca mare premiu o tabara internationala de 3 saptamani in Anglia.
Concursul a avut 2 etape: realizarea unui eseu in limba engleza si participarea la un interviu in limba engleza cu reprezentantii Mirunette International Education si Romania TV.

Castigatoarea concursului “Ok pentru UK” a fost Ioana Parfene, 14 ani, din Vaslui. Ioana a castigat o tabara internationala de limba engleza si pregatire academica de 3 saptamani la St. Edmund’s College, in Anglia!

Renumitul Colegiu St. Edmund’s, fondat inca din anul 1568, este situat intre Londra si Cambridge. Facilitatile campusului includ: sali de cursuri moderne, piscina interioara incalzita, terenuri de squash, tenis si jocuri, sala de sport, teatru, sali de IT, arta, muzica, gastronomie si fotografie. In tabara, Ioana a studiat 20 ore engleza/ saptamana, acreditate British Council, in clase de 14 elevi internationali si a participat la 5 excursii de 1 zi intreaga la cele mai importante obiective turistice din Anglia.

Afla impresiile castigatoarei taberei de limba engleza din Anglia.

„Calatoria cu avionul a fost placuta, nu mi-a fost frica, desi zburam pentru prima oara. Imi amintesc ultima conversatie pe care am purtat-o inainte sa ma intalnesc cu reprezentantul taberei de la Saint Edmund’s: ,,Trei saptamani in Anglia, studiu individual? Wow, e minunat! Tu ai ales singura asta?”, ,,Nu, am castigat astfel.”, am raspuns, dar aveam sa aflu in curand ca nu as fi schimbat asta pentru nimic in lume.

Luni dimineata, am sustinut testul de limba engleza pe parcursul a patru ore jumatate si a cuprins Listening, Writing, Reading si Speaking. Tot luni s-a tinut si prima activitate speciala, din cursul saptamanii, la care puteau participa doar o parte din elevi, si m-am inscris si eu. Asftel, dupa-amiaza, am plecat sa jucam Quasar (si nu stiam ce e….), intr-un imens complex de jocuri. Seara, cand ne-am intors, am primit rezultatele la teste (am intrat in a doua cea mai buna clasa din cele cinci!).

Marti mi-am cunoscut clasa si profesoara, care ne-a tinut lectia despre Shakespeare’s Globe si Tate Modern, pe care urma sa le vizitam in ziua urmatoare. Intr-o pauza am fost anuntata de nivelul meu de la examenul ,,City and Guilds” (pe care urma sa il sustin la finalul celor trei saptamani) – C1.

Miercuri a fost prima excursie la Shakespeare’s Globe, unde am cunoscut o actrita (din productia Macbeth) care ne-a prezentat teatrul si istoria lui, apoi ne-a tinut o ora de exercitii de actorie si apoi ne-a dat replicile dintr-o scena cu Macbeth si sotia lui pe care am jucat-o in perechi. Dupa-amiaza am luat pranzul pe iarba, in fata muzeului Tate Modern, unde puteam vedea Tamisa si…cativa oameni costumati care erau suspendati in aer. Londra e cu siguranta un loc interesant! Cand am intrat in muzeu, privirea mi-a fost furata de acest spatiu imens, ca aria unei cladiri din colegiu care reprezenta holul primului etaj din muzeu, fara sa mentionez actualele camere cu opere de arta. Cladirea era pur si simplu spatioasa si cu siguranta 2000 mii de oameni ar fi incaput la parter; si mai erau 7 etaje. Mi-ar trebui jumatate de carte sa vorbesc despre operele de arta. De la sculpturile minuscule pana la cele imense, suspendate de tavan sau izbite in perete, de la tablourile mici, pana la cele care acopereau peretele, de la filmuletele din hol, de pe zecile de ecrane inconjurate de cateva fotolii fiecare, pana la camere vopsite in negru care aveau scurt-metraje psihologice pe toti peretii, muzeul era de un loc de necrezut.

Sambata am fost la Palatul Windsor, unde am vazut casa de papusi a reginei, primita in dar de la faimosul arhitect Edwin Lutyens si gradinile superbe ce inconjurau castelul. Dupa-amiaza am fost la mall-ul Westfield, unde am avut timp de cumparaturi 3 ore.

In a doua saptamana, miercuri, am avut a doua excursie educationala la Oxford. A fost cu siguranta printre favoritele mele, deoarece am vizitat Universitatea si am vazut locatiile unde a fost filmat Harry Potter. Joi am fost la teatru, si pot spune cu sinceritate ca a fost activitatea mea preferata. Am vazut ,,Shakesepare in love”, la teatrul ,,Noel Coward” din Londra. Am adorat pur si simplu actorii, replicile, actiunea, efectele speciale, cascadoriile si profesionalismul cu care a fost pusa in scena piesa, care a durat 2 ore jumatate, a fost genial. Dar ce mi-a taiat rasuflarea in acea noapte a fost intoarcerea la colegiu, noaptea, la ora 11, cand am vazut o Londra diferita…vie, plina de lumina. Nu am sa uit niciodata Ochiul Londrei, Big Ben-ul si yacht-urile ce-si oglindeau luminile in apa. Poate eram obosita, si adormita si totul mi s-ar fi parut magic, dar e o imagine pe care o sa o pastrez in minte tot restul vietii…a fost si momentul in care mi-am jurat ca o sa ma intorc intr-o zi acolo.

Ultima excursie la cumparaturi la Westfield a fost sambata (mi-am cumparat o multime de carti, cosmetice si suveniruri). Dimineata am fost la Palatul Buckingham si am reusit sa vedem schimbarea garzilor.

In a treia saptamana, am fost la Silverstone, Home of British Motor Racing. Dimineata am facut cu totii benzi desenate pe laptop-uri despre istoria acestui loc, iar dupa-amiaza am avut parte de un tur care s-a finalizat cu vizitarea podiumului unde au stat castigatorii Grand Prix-ului mondial.

Trebuie sa mai mentionez si libraria (pe care am atacat-o de cate ori puteam, citind carti despre care stiu ca nu vor aparea in Romania decat anul viitor), momentele cand am jucat tenis de camp, tenis de masa, dodgeball, volei, rounders, zumba sau am tras cu arcul, discotecile din fiecare sambata (si vineri in ultima saptamana, cand am plans cu totii la final, pe piesa Angels a lui Robbie Williams), prietenii din Rusia, Germania, Gambia, Uganda, Serbia, Italia, China, Bulgaria si Ungaria care imi lipsesc nespus, modul in care imi pronuntau numele…sau mai degraba nu il puteau pronunta :)), emotiile de dinaintea testului C1 si usurarea de dupa (si nerabdarea care m-a cuprins cand mi s-a spus ca va dura 3 saptamani sa aflu rezultatele), tricoul Mirunette care a fost semnat de toti cei de acolo in ultima zi, spectacolul de final, unde eu si restul fetelor am dansat, pizza din ultima noapte si petrecerea in pijama, focurile de artificii care au fost organizate prima data in cadrul taberei pentru noi… de trezirile de la 1, 3 si 4 dimineata pentru a le ura drum bun celor care plecau, despre schimbul de numere de telefoane si conturi de Facebook si lacrimi din ultima noapte, despre cum s-au facut promisiuni de reintoarcere la vara, si cat de mult imi va lipsi…totul.

In concluzie, aceasta tabara a fost cea mai frumoasa vacanta din viata mea si intr-un fel sau altul o sa ma intorc acolo. Per total, experienta a fost de nedescris, profesorii ireprosabili, personalul extrem de amabil, mi-am imbunatatit engleza considerabil, am avut o sansa unica sa vad Anglia sub toate aspectele ei (uneori in tururi private) si sa dau un examen important pentru viitorul meu, am locuit intr-un colegiu prestigios, cu o istorie bogata in spate, am jucat sporturi de care nu am auzit niciodata, dar care au ajuns sa-mi placa intr-un final, dar cel mai important, am cunoscut oameni din alte tari cu care am legat stranse prietenii si care mi-au deschis orizonturile spre culturi noi, oameni care imi vor lipsi nespus si pe care mi-as dori sa-i revad intr-o zi. Si va multumesc din suflet pentru asta!” (Ioana Parfene, 14 ani, Vaslui).

In fiecare an, Mirunette International Education ofera sansa elevilor constiinciosi de a se afirma la concursuri de limba engleza, oferind ca mari premii tabere de limba engleza, dar si burse de studii la Colegii prestigioase din Marea Britanie.  

In taberele internationale in Marea Britanie, elevii studiaza limba engleza cu profesori nativi, interactioneaza cu elevi de diverse nationalitati din intreaga lume, testeaza sistemul de invatamant britanic, locuiesc in campusul unor scoli sau universitati de elita, si viziteaza locatii superbe. Perfectionarea nivelului de limba engleza si eliminarea barierei de comunicare sunt facilitate de exercitiul intr-un mediu de vorbitori nativi. Taberele internationale ofera elevilor care isi doresc sa studieze in strainatate ocazia de a descoperi cea mai potrivita destinatie pentru continuarea studiilor.

Mirunette International Education este reprezentant in Romania pentru peste 60 de scoli internationale care organizeaza cursuri si tabere de limba engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, portugheza, chineza si rusa. Mirunette International Education este lider de peste 10 ani in organizarea de tabere internationale in Anglia, SUA, Franta, Germania, Elvetia, Austria , Italia, Spania si China, dar si in consilierea educationala pentru admiterea la scoli si universitati prestigioase din strainatate.

DailyBusiness
Ce se va înâmpla cu furnizarea căldurii în București. „Funcţionăm cu CET-uri din anii ’64”
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Bzi.ro
Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025! Creșterea va fi de cel puţin 650 de lei
Fanatik.ro
Leguma de sezon care te poate băga direct în spital. E otrăvitoare și letală pentru om. Medicul Tudor Ciuhodaru: „Nu vă jucați cu așa ceva”
Capital.ro
Lege pentru românii care au copaci în curte. Vecinul este obligat la plată
Playtech.ro
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
DailyBusiness
Ce trebuie să facă angajații pentru a li se mări salariul cu 12,5%
Adevarul
Scandal la Kremlin: Serghei Șoigu, fostul ministru rus al Apărării, a rămas fără birou
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
De ce nu și-a dorit Alina Radi împăcarea cu Nick Rădoi. Chiar dacă nu mai sunt împreună de 11 ani, cei doi încă păstrează legătura
Spynews
Leguma care poate să te otrăvească și să îți fie letală. Mesajul transmis de medicul Tudor Ciuhodaru: ”Nu vă jucați cu așa ceva” 
Evz.ro
Viața la bloc. Trei reguli esențiale pentru cei care vor să își închirieze apartamentul
Ego.ro
Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
E scandal pe avere în familia lui Liviu Dragnea! Au trecut aproape 3 ani de la divorț, dar abia acum își reglează conturile. Îi cere fostei soții
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul caută banii românilor. Nu ai dreptul în propria casă sau apartament. Totul se declară
StirileBZI
O familie din România are veniturile medii lunare de 8.210 lei. Cheltuielile se apropie de 7.000 de lei
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
Ea este Virginia, doctorița de la ATI care a fost aproape strivită de o șoferiță! Coincidență stranie, accidentul s-a produs după ce și-a înmormântat socrul 
substantial.ro
Premiile Europene pentru Patrimoniu 2024: Cinci proiecte remarcabile câștigă Grand Prix-ul
MediaFlux
RĂSTURNARE în CAZUL ȘOȘOACĂ! CCR a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Care este țara europeană fruntașă la independență energetică?