Nicolae Ciucă a spus că îi plac foarte mult mâncărurile simple, cum ar fi sarmalele de post sau ciorba de fasole. Liderul PNL a dezvăluit că nu prea mănâncă carne.
„Îmi place să mănânc, e și o chestie genetică, nu provin dintr-o familie de oameni supli. Dar nu sunt carnvior, mănânc foarte rar carne. Îmi plac foarte mult mâncărurile cu care am crescut la bunica, la mama. Sarmalele de post și ciorba de fasole! Fără afumătură. Ciorba de roșii. Fac bulion și acasă. Am grădina mea unde îmi cultiv în fiecare an propriile legume”, a explicat șeful Senatului.
Ciucă a mai spus că îi place foarte mult ciorba de raci. Nu e vorba de crustacee, ci despre acei ardei care sunt la jumătatea dimensiunii ardeiului roșu.
„Îmi plac foarte mult mâncărurile simple și, dacă tot m-ați întrebat, îmi place mult saramura de pui, tipic oltenească. Îmi place să fac ciorbă de legume de toate felurile. Îmi place ciorba de praz acrită de zeamă de varză. Fac și ciorbă de raci. Am dus cuiva că nu înțelegea ce sunt ăia raci, mama când face sarmale face și raci. Racii sunt niște ardei, la jumătatea dimensiunii ardeiului gras roșu. Se folosesc în Oltenia pentru perioada de post, se umplu cu orez și cu făină și zeamă de varză și e o ciorbă foarte bună. Ciorba o acresc cu zeamă de varză. Și mai folosim ceva, corcodușe și aguridă”, a adăugat Ciucă.
Sunt multe rețete pentru această ciorbă, dar una dintre cele mai populare e cea a bunicii Gherghina, care are aproape 700.000 de urmăritori pe TikTok.
„Pentru început, puneți un litru jumătate de apă la fiert. Vă trebuie o ceapă mare să o tocați, un morcov mai mare, tot tocat, și un ardei. Aceste legume le punem la cratiță, în apa pe care am pus-o la fiert. Punem cratița înapoi pe foc și lăsăm legumele să se fiarbă bine. În timp ce fierbem legumele, curățăm ardeii, îi golim de semințe să fie curați, să punem coca în ei aici. Când s-au fiert legumele, punem 250 de ml de zeamă de varză și o cană de roșii decojite. După ce am pus zeama de varză și roșiile, mai punem iar două cănuțe de 250 de ml de apă. Apoi, într-o tigaie, punem 3 linguri de ulei în care călim 2 cepe tăiate mărunt.
După ce se înmoaie ceapa punem o cană de 250 de grame de făină. Ceapa călită cu făină este pentru umplut racii. Luăm un pic de zeama de la legume și punem peste coca asta. Cu această cocă din tigaie umplem ardeii. Apoi, punem racii în ciorbă. După ce am pus racii la fiert, punem și două linguri de ulei. Sare puneți după gust. Trebuie să gustați dacă vă place, de acră, de sărat. Când ciorbica s-a terminat, punem pătrunjelul”, a explicat bunica Gherghina.
@bunica.gherghina Ciorbă de raci 👩🏼🍳 #foryou❤️ #tiktok #pentrutine #romania🇷🇴 ♬ sunet original – Bunica Gherghina🍩