Etapa de fierbere a cărnii e esențială atunci când vrem să preparăm rețetele preferate ale românilor. E un proces banal, ai spune, și nimeni nu poate să dea greș. Totuși, mulți fac o mare greșeală fără să realizeze.
În încercarea de a scurta timpul de preparare, multe gospodine pun carnea de pui în apă caldă sau care fierbe deja, însă bucătarii cu experiență trag un semnal de alarmă și spun că nu ar trebui să facem acest lucru. Carnea trebuie pusă la fiert în apă rece. Dacă temperatura lichidului este mare, aceasta se va altera.
În mod normal, carnea trebuie să se încălzească în același timp cu apa, la foc mic. Doar în acest fel putem să fim siguri ca ea va fi fragedă și se va găti uniform. Ca să ne asigurăm că este făcută ca la carte, carnea ar trebui să atingă cel puțin 75 de grade Celsius. De mare ajutor, în acest caz, poate fi un termometru special.
Pieptul de pui trebuie fiert circa 20 de minute, pentru pulpe e nevoie de o jumătate de oră, iar carcasa de pui pe care vrem să o folosim la supă sau ciorbă se ține la fiert o oră și jumătate. Desigur, timpii se schimbă în funcție de proveniența cărnii. Puiul de curte se va face mai greu, cel cumpărat din supermarket, mai repede.
Bucătarii profesioniști au spus care e o altă greșeală pe care o facem cu toții: avem tendința să amestecăm puiul în timp ce se află la fiert. Carnea trebuie lăsată să se prepare singură, fără să intervenim.