Cum se foloseşte corect aerul condiţionat vara. Greșeala majoră care îţi distruge sănătate şi îţi creşte factura

Potrivit specialiștilor, diferența optimă de temperatură dintre exterior și interior nu trebuie să depășească 6 grade Celsius.
Filip Stan
08 iun. 2022, 09:25
Cum se foloseşte corect aerul condiţionat vara. Greșeala majoră care îţi distruge sănătate şi îţi creşte factura

Aerul condiţionat nu poate să lipsească vara! Temperaturile sunt tot mai mari de la o zi la alta, iar aparatele de aer condiționat devin indispensabile pentru a ne apăra de caniculă. Cu toate acestea, nu mulți știu cum se folosește corect aerul condiționat și care este temperatura optimă pentru corpul uman. Află în continuare care ar trebui să fie diferența maximă de temperatură dintre exterior și interior.

Cum se folosește corect aerul condiționat vara. În zilele toride, mulți dintre noi alegem să ne răcorim cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. Cu toate acestea, puțini știu care este temperatura ideală la care se ține un astfel de aparat, în zilele foarte călduroase. Majoritatea persoanelor care dețin un aparat de aer condiționat în locuință obișnuiesc să îl seteze la temperaturi foarte mici, atunci când afară este caniculă. Ei bine, experții susțin că nu e bine să facem acest lucru.

Cum poţi merge cu aerul condiţionat la maşină fără să creşti consumul. Atenţie, aerul condiţionat din maşină, extrem de PERICULOS pentru sănătate!

Potrivit specialiștilor, diferența optimă de temperatură dintre exterior și interior nu trebuie să depășească 6 grade Celsius. Totuși, atunci când afară este foarte cald, temperatura optimă ambientală poate fi cuprinsă între 18 și 22 de grade, însă nu mai scăzută, chiar dacă aparatele pot fi setate la temperaturi mult mai joase.

Deși opiniile sunt împărțite, după mai multe studii de specialitate, experții au stabilit că temperatura ideală ar fi de 20 – 24 de grade Celsius. Pe de altă parte, potrivit standardelor internaționale, nu este recomandat să setăm un aparat de aer condiționat la temperaturi mai joase de 25 de grade Celsius și nici la o temperatură mai scăzută cu peste 6 °C față de la exterior.

 

Trecerea bruscă de la temperaturi joase la foarte ridicate poate fi periculoasă
Când afară este caniculă, diferența poate crește ușor, însă nu trebuie să depășească 10 grade Celsius. În caz contrar, atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald și invers, din cauza diferențelor de temperatură poate apărea șocul termic.

Imagini de noaptea minții! Gara de Nord a montat aparate de aer condiționat în cel mai dezastruos mod posibil. Unitatea care dă aer rece și unitatea care suflă aer cald, amplasate una lângă alta, în aceeași încăpere
Conform specialiștilor, în zilele caniculare nu este recomandată trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la temperaturi joase, dar nici invers. De exemplu, înainte de a ieși din casă, trebuie să oprim aparatul de aer condiționat, să deschidem ferestrele și să ne obișnuim cu temperatura de afară înainte de a ieși.

„Ideea este ca atunci când trebuie să pleci afară să nu pleci brusc de la temperatura foarte joasă la temperatura foarte mare de afară, ci trebuie să existe o mică perioadă de trecere, de jumătate de oră. Adică deschizi geamurile, te obișnuiești un pic cu căldura, oprești aerul condiționat”, a explicat medicul Sandra Alexiu.

De ce să nu stai în fața aparatului de aer condiționat
Mulți dintre noi facem o mare greșeală vara când venim de afară și ne așezăm în direcția aparatului de aer condiționat sau foarte aproape de acesta. Specialiștii susțin că nu este indicat să facem asta. Se pare că astfel vom simți un disconfort termic și am putea să ne trezim încordați, deoarece mușchii se contractă mai mult decât în mod normal.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Video controversat cu Adrian Minune și sora lui Sorinel Puștiu! Cum a apărut manelistul, alături de Liliana | VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cum se plantează, de fapt, trandafirii fără rădăcini. Sfaturi de la cei mai buni grădinari
Capital.ro
Cod Rutier 2025. Se anulează permisul de conducere. Șoferii care nu mai pot conduce
Playtech.ro
Ce să plantezi lângă ardeiul gras ca să obții o recoltă dublă. Trucul simplu pe care îl aplică adesea grădinarii cu experiență
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Momentul în care un soldat rus este lichidat, înainte să execută un asalt sinucigaș cu o mină în brațe
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Cine este Liliana, sora lui Sorinel Puștiu! Femeia surprinsă alături de Adrian Minune are doi copii | FOTO
Spynews
Cum afectează Luna Plină de pe 13 aprilie 2025 zodiile. Berbecii, printre cei mai influențați nativi
Evz.ro
Vreme din ce în ce mai rea. O nouă zi cu mari probleme
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Miss Europa a murit după ce a fost spulberată de o mașină! Aceasta a fost fugărită de polițiști înainte de a se stinge din viață
Cancan.ro
Cele mai OBRAZNICE apariții în mall! Vedetele s-au mulat de tot și le-au arătat bărbaților TOT. Recunoști cine sunt posesoarele din imagine?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ obligatorie în România. Se achită lunar, încă de la naștere. Amendă 400 lei pentru cine NU plătește
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Bunica mi-a arătat cum să albesc hainele albe fără a folosi substanțe chimice. Este una dintre cele mai ușoare și accesibile metode.
MediaFlux
Întârziere de două zile pentru ajutorul oferit pensionarilor de Paște. Cine nu primește cei 400 de lei la timp
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Anunț important pentru seniori. Casa de Pensii schimbă ziua când bagă banii pe card