Cum se foloseşte corect aerul condiţionat vara. Greșeala majoră care îţi distruge sănătate şi îţi creşte factura

Potrivit specialiștilor, diferența optimă de temperatură dintre exterior și interior nu trebuie să depășească 6 grade Celsius.
Filip Stan
08 iun. 2022, 09:25
Cum se foloseşte corect aerul condiţionat vara. Greșeala majoră care îţi distruge sănătate şi îţi creşte factura

Aerul condiţionat nu poate să lipsească vara! Temperaturile sunt tot mai mari de la o zi la alta, iar aparatele de aer condiționat devin indispensabile pentru a ne apăra de caniculă. Cu toate acestea, nu mulți știu cum se folosește corect aerul condiționat și care este temperatura optimă pentru corpul uman. Află în continuare care ar trebui să fie diferența maximă de temperatură dintre exterior și interior.

Cum se folosește corect aerul condiționat vara. În zilele toride, mulți dintre noi alegem să ne răcorim cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. Cu toate acestea, puțini știu care este temperatura ideală la care se ține un astfel de aparat, în zilele foarte călduroase. Majoritatea persoanelor care dețin un aparat de aer condiționat în locuință obișnuiesc să îl seteze la temperaturi foarte mici, atunci când afară este caniculă. Ei bine, experții susțin că nu e bine să facem acest lucru.

Cum poţi merge cu aerul condiţionat la maşină fără să creşti consumul. Atenţie, aerul condiţionat din maşină, extrem de PERICULOS pentru sănătate!

Potrivit specialiștilor, diferența optimă de temperatură dintre exterior și interior nu trebuie să depășească 6 grade Celsius. Totuși, atunci când afară este foarte cald, temperatura optimă ambientală poate fi cuprinsă între 18 și 22 de grade, însă nu mai scăzută, chiar dacă aparatele pot fi setate la temperaturi mult mai joase.

Deși opiniile sunt împărțite, după mai multe studii de specialitate, experții au stabilit că temperatura ideală ar fi de 20 – 24 de grade Celsius. Pe de altă parte, potrivit standardelor internaționale, nu este recomandat să setăm un aparat de aer condiționat la temperaturi mai joase de 25 de grade Celsius și nici la o temperatură mai scăzută cu peste 6 °C față de la exterior.

 

Trecerea bruscă de la temperaturi joase la foarte ridicate poate fi periculoasă
Când afară este caniculă, diferența poate crește ușor, însă nu trebuie să depășească 10 grade Celsius. În caz contrar, atunci când este realizată trecerea de la un ambient rece la unul foarte cald și invers, din cauza diferențelor de temperatură poate apărea șocul termic.

Imagini de noaptea minții! Gara de Nord a montat aparate de aer condiționat în cel mai dezastruos mod posibil. Unitatea care dă aer rece și unitatea care suflă aer cald, amplasate una lângă alta, în aceeași încăpere
Conform specialiștilor, în zilele caniculare nu este recomandată trecerea bruscă de la temperaturi ridicate la temperaturi joase, dar nici invers. De exemplu, înainte de a ieși din casă, trebuie să oprim aparatul de aer condiționat, să deschidem ferestrele și să ne obișnuim cu temperatura de afară înainte de a ieși.

„Ideea este ca atunci când trebuie să pleci afară să nu pleci brusc de la temperatura foarte joasă la temperatura foarte mare de afară, ci trebuie să existe o mică perioadă de trecere, de jumătate de oră. Adică deschizi geamurile, te obișnuiești un pic cu căldura, oprești aerul condiționat”, a explicat medicul Sandra Alexiu.

De ce să nu stai în fața aparatului de aer condiționat
Mulți dintre noi facem o mare greșeală vara când venim de afară și ne așezăm în direcția aparatului de aer condiționat sau foarte aproape de acesta. Specialiștii susțin că nu este indicat să facem asta. Se pare că astfel vom simți un disconfort termic și am putea să ne trezim încordați, deoarece mușchii se contractă mai mult decât în mod normal.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Obiectele pe care să nu le ții niciodată în dormitor. Îți strică somnul și nu te lasă să te odihnești
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Zelenski şi-a anunţat demisia! Renunţă la postul de preşedinte fără părere de rău. Avertisment pentru NATO
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Angajații care vor da teste scrise. Își pot pierde posturile
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Zelenski se declară pregătit să renunțe la președinția Ucrainei pentru pace
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!