Inelul vaginal este considerat ca fiind una dintre măsurile contraceptive ușor de folosit și la fel de eficient precum anticoncepționalele.
Această contracepție se bazează pe faptul că el conține doi hormoni esențiali organismului tău și anume estrogen și progesteron, care sunt absorbiți prin peretele vaginal și trec direct în circulația sangvină.
Printre primele sale avantaje se află faptul că poate fi achiziționat cu ușurință de la orice farmacie contra unui preț accesibil și poate fi păstrat până la 3 săptămâni în vagin, fiind obligatoriu îndepărtarea lui în cea de a patra săptămână.
Este necesar să te așezi într-o poziție comodă cum este cea stând pe vine sau culcată și cu ajutorul degetului arătător se întroduce în vagin. Cu cât vei fi mai relaxată cu atât mai mic va fi riscul ca acesta să cadă ulterior.
Îndepărtarea acestui inel se face de asemenea tot cu ajutorul degetului arătător, prin comprimarea acestuia cu degetul mijlociu.
În cazul în care inelul îți alunecă din vagin, este necesar să îl clătești imediat cu apă curată și apoi să îl reintroduci. Cu cât trece mai mult timp până îl reintroduci în vagin cu atât mai scăzută va fi contracepția pe care acesta ți-o poate oferi, deoarece va scădea nivelul hormonilor.
Se poate folosi la 6 săptămâni după naștere.
Folosindu-l te vei expune cu aproximativ 50% la o cantitate mai mică de estrogeni decât contraceptivele orale, aceasta fiind un contraceptiv rapid, eficient și cu efect reversibil imediat .
Este una dintre cele mai bine tolerate metode contraceptive ce îți oferă și posibilitatea unui bun control al menstruației, cunoscându-se destul de puține efecte secundare.
Studiile efectuate pe baza folosirii inelului vaginal au scos la iveală faptul că 91% dintre femeile care l-au folosit s-au declarat destul de mulțumite de protecția pe care acesta o conferă și de naturalețea purtării lui.
Este o metodă contraceptivă locală, totodată fiind și o măsură hormonală, motiv pentru care este necesar ca înainte să îl folosești să te supui unui examen ginecologic. În urma discuției cu medicul specialist acesta îți va putea confirma faptul că și tu poți folosi această măsură preventivă sau te va direcționa către o altă soluție.
Există totuși posibilitatea să te confrunți cu anumite modificări ale sângerării lunare printre care poți remarca sângerări mai rare, neregulate sau prelungite, existând și posibilitatea absenței mentruației.
De asemenea te poți confrunta cu apariția cefaleei, a iritației sau inflamării vaginului. dar și posibilitatea instalării retenției de lichide.
În cazul în care alăptezi nu este indicată folosirea sa, trebuie să ții cont că această măsură contraceptivă nu te va proteja de bolile cu transmitere sexuală, prezervativul fiind cea mai bună soluție în acest domeniu.
Află cum să îți crești performanțele sexuale vara AICI