Mulți posesori de telefoane mobile fac greșeli comune ce pot duce la degradarea bateriei. Iată de ce aspecte să ții cont ca să fii sigur că telefonul mobil e încărcat corect.
Se spune că trebuie să lași bateria telefonului să se descarce complet înainte să-l reîncarci, dar în felul acesta doar stresezi bateria și reduci capacitatea ei în timp. Bine ar fi să încarci telefonul când ajunge la 20-30%.
E de preferat ca bateria telefonului să o menții între 20% și 80%. Multe smartphone-uri au funcții care încetează automat încărcarea la un anumit nivel pentru a proteja bateria.
De preferat ar fi ca atunci când încarci telefonul mobil să folosești chiar încărcătorul lui original sau măcar unul de la același brand. Altfel, bateria lui poate fi afectată.
E un obicei frecvent în cazul românilor să ajungă acasă și să se culce, dar nu înainte de a-și pune telefonul la încărcat, pe care-l lasă acolo toată noaptea. Nu e bine nici așa, căci dacă menții bateria la 100% mult timp, acest lucru poate accelera uzura. De preferat ar fi să eviți această practică și să încarci telefonul pe timpul zilei.
Temperaturile extreme pot să afecteze performanța și durata de viață a bateriei. De preferat ar fi să încarci telefonul în spații cu temperaturi moderate.
Dacă ai nevoie ca telefonul mobil să se încarce mai rapid, activează modul Avion. Acest lucru va dezactiva toate conexiunile wireless și va reduce consumul de energie, permițând bateriei să se încarce mai eficient.
Citește și ZILE LIBERE 2024. Urmează o nouă minivacanţă de 4 zile pentru români, inclusiv la privat