Magnoliile sunt de fapt arbori și arbuști care pot trăi până la un secol. Magnolia își etalează florile primăvara, iar uneori chiar și vara, în funcție de temperatură. Florile variază de la alb sau galben la roz sau liliachiu.
Magnolia preferă un climat temperat, o expunere la soare sau semiumbră și protecție împotriva soarelui puternic de după-amiază și a vântului puternic.
Există magnolii de diferite dimensiuni, de la soiuri pitice compacte până la arbori majestuoși. Alegerea magnoliei se face în funcție de locul în care urmează să fie plantată. Ca să aibă parte de cea mai armonioasă dezvoltare, trebuie să ții cont de câteva sfaturi, indiferent de tipul pe care alegi să-l plantezi.
Citește și: Când poți să scoți afară mușcatele. Cum să le îngrijești ca să te bucuri de flori frumoase toată vara
O magnolie are nevoie de expunere la soare sau semiumbră, protejată de soarele arzător de după-amiază, vânturile puternice și înghețurile severe.
Solul ideal pentru plantarea unei magnolii trebuie să fie bogat, umed, bine drenat și ușor acid, potrivit catine.ro.
Magnoliile mai mici pot fi cultivate în ghivece, dar ai grijă să folosești un substrat de calitate și un ghiveci cu drenaj bun.
În ceea ce privește fertilizarea, specialiștii recomandă să aplici îngrășământ de 2-3 ori pe anprimăvara, vara și toamna, cu un îngrășământ special pentru magnolii, pentru a facilita creșterea.
Udarea regulată este cea care poate ajuta la menținerea solului umed, mai ales în perioadele secetoase.
Magnoliile nu necesită tundere frecventă. La speciile veșnic verzi, se pot tunde ramurile pentru a le da formă. La cele cu frunze căzătoare, îndepărtează doar ramurile uscate sau încrucișate.