Cum se înțelege Petru Călinescu cu tatăl său, Florin Călinescu: „Îmi oferă sfaturi doar atunci când eu vin să i le cer”. Cu ce se ocupă fiul actorului, la 38 de ani

Petru Călinescu a vorbit despre cum i-a influențat tatăl său, Florin Călinescu, cariera, dar și despre relația pe care o are cu acesta. Acesta a decis să se întoarcă să profeseze în România, după ce a studiat în Marea Britanie.
Irina Dumitrescu
12 sept. 2024, 14:11
Cum se înțelege Petru Călinescu cu tatăl său, Florin Călinescu: „Îmi oferă sfaturi doar atunci când eu vin să i le cer”. Cu ce se ocupă fiul actorului, la 38 de ani
Cât de bine se înțeleg, de fapt, Petru și Florin Călinescu

Petru Călinescu a dezvăluit cum se înțelege, de fapt, cu tatăl său, actorul Florin Călinescu. Petru, în vârstă de 38 de ani, a studiat actoria și muzica în Marea Britanie, la „The Liverpool Institute for Performing Arts”.

Citește și: Cât de greu i-a fost Dalianei Răducan să se obișnuiască cu celebritatea lui Răzvan Simion, la începutul relației: „Ne fotografiau de pe schelele unui imobil în construcție”

Petru Călinescu este mândru să fie fiul celebrului actor, despre care spune că este „o reală instituție culturală a acestei țări”, dar recunoaște că numele pe care îl poartă l-a apăsat pe umeri de-a lungul anilor.

„Tatăl meu este o reală instituție culturală a acestei țări, lucru care, în egală măsură, m-a onorat, dar m-a și intimidat de-a lungul anilor. În plus, nu am vrut niciodată ca numele meu de familie să reprezinte principala mea carte de vizită, ci propriul meu talent artistic. Nici nu am fost crescut altcumva de către părinții mei. Din aceste motive am ales să activez în trecut predominant ca muzician. De câțiva ani însă, am căpătat maturitatea necesară să îmi iau și cariera de actor în mâini așa cum se cuvine.

Vorbim aici mai ales de actoria de musical, una din marile mele pasiuni. Eu am studiat actoria de musical la una dintre cele mai bune școli din lume și mi-am dorit sincer să pot aplica aici în România ce am învățat acolo. Teatrul muzical a luat o amploare considerabilă în România în ultimii ani.

Se fac din ce în ce mai multe proiecte de asemenea gen, din ce în ce mai profesioniste și mai curajoase, de către oameni extrem de muncitori și de talentați – o nișă în creștere accelerată la dezvoltarea căreia mă bucur să am onoarea de a pune umărul. În ceea ce privește actoria de film, este un domeniu în care nu am activat încă, însă îmi doresc extrem de mult să pot face și acest pas cât de curând!”, a declarat Petru Călinescu pentru libertatea.ro.

Citește și: Andreea Bălan, la Pro TV. Anunțul a fost făcut de tatăl artistei: „Mi-am dat acordul”

Întrebat în ce măsură se consultă cu tatăl său în privința carierei, Petru Călinescu a răspuns: „Cu tatăl meu am o relație extrem de deschisă și de liberă în ceea ce privește meseria mea. În general, el îmi oferă sfaturi doar atunci când eu vin să i le cer. Altfel, îmi lasă mâna liberă să pot lua propriile mele decizii profesionale. Lucru pe care eu, ca fiu, îl apreciez!”.

Spynews
„Nu am avut timp să fim iubit și iubită”. Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr. face lumină după despărțirea de fiul manelistului. Au fost împreună 9 luni și plănuiau să facă nunta anul viitor
Bzi.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Fanatik.ro
Ei sunt cei care stau la curte și care trebuie să fie atenți! Este o regulă nouă și legea impune un număr clar de ghivece cu flori care se pot pune în fața casei
Capital.ro
Ungurii încalcă legea. VERDICT pentru Ungaria de la UE
Playtech.ro
Îți aduci aminte de Aylin Cadîr din trupa Pops? Cum arată la 20 de ani de la lansarea în muzică
DailyBusiness
Românii au cheltuit 585 de miliarde de lei pe cumpărături. Mâncarea a generat o EXPLOZIE de cheltuieli
Adevarul
Analiza primului interviu comun al șefilor CIA și MI6. De ce sunt atât de optimiști cu privire la victoria Ucrainei?
Spynews
Mai există șanse de împăcare între Yamato Zaharia și Ema Karter?! Luptătorul, dispus să accepte că ea este actriță în filmele pentru adulți
Spynews
Modul brutal în care au fost ucise Denisa și Delia, în Constanța. Ce s-a descoperit după necropsie. Cum ar fi acționat ”Șacalul”
Evz.ro
Andreea Bălan, marea trădare. Ce ascunde, de fapt, plecarea de la Antena 1
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
'Ca la o zdreanță!' Anca Țurcașiu o face praf pe iubita lui Victor Slav
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 12 septembrie 2024: Ce valoare au azi moneda euro și dolarul american
Capital.ro
Rusia avertizează: Suntem gata să folosim arme nucleare
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Noi revelații șocante în procesul lui Dominique Pélicot: Un alt bărbat l-a copiat în abuzarea soției
MediaFlux
DOLIU PREZIDENȚIAL! A MURIT fostul PREȘEDINTE! Dumnezeu să-l ierte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...