Depunerea dosarelor se face la fel ca anul trecut, în platforma informatică a AFM, iar documentația necesară este una minimală. Există însă câteva detalii la care beneficiarii trebuie să fie atenți.
”Ar fi bine ca actele de proprietate să fie în regulă, adică să fie taxele și impozitele plătite și să fie intabularea corectă pe numele celui care dorește să aplice. Dacă mai sunt moșteniri sau alte acte care nu sunt în regulă, ar trebui să fie aduse la zi. Să nu aibă datorii la bugete și să nu aibă sediu de firmă sau punct de lucru al firmei în locul respectiv”, a explicat Dan Tudose, fondator E-acumulatori.ro, pentru Agro TV.
Programul de anul acesta urmează să vină și cu câteva noutăți. Pe lângă finanțarea panourilor fotovoltaice, AFM vrea să finanțeze și instalarea bateriilor pentru stocarea energiei, și posibil și pompele de căldură.
”Se pare că va exista și stocare de energie și chiar pompe de căldură. Așteptăm să vedem cum arată programul, pentru că trebuie pregătite toate lucrurile acestea, nu putem de pe o zi pe alta sau de la o săptămână la alta să facem stocuri de materiale sau să pregătim echipe de instalatori calificați care să instaleze un număr considerabil de sisteme”, a mai subliniat Dan Tudose, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.
Potrivit AFM, bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice 2024 este de 2 miliarde de lei, iar finanțarea pentru fiecare beneficiar va fi de 20.000 de lei pentru sistemele simple, și posibil 30.000 de lei pentru sistemele care includ și capacități de stocare.
Citeşte şi: Cum să faci cumpărături de produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici