Cum se plantează corect castraveții. Distanța dintre rândurile de castraveți este extrem de importantă, spun legumicultorii, tocmai pentru că aceasta influențează accesul la lumă și aer, prevenind apariția bolilor fungice, dar și ușurința întreținerii. Un alte aspect important la care ajută o distanță corectă este dezvoltarea rădăcinilor și lăstarilor.
Există două distanțe de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de castraveții din grădina ta:
Această schemă se aplică în cazul culturilor clasice, direct în sol, în aer liber. Dacă sunt folosite sisteme de susținere, cum ar fi spalieri sau plase verticale, distanța poate fi ușor redusă între rânduri, pentru că plantele se vor dezvolta ăe verticală.
Citește și: Ce trebuie să presari la rădăcina merilor la început de aprilie dacă vrei să ai parte de o recoltă bogată
Printrele cele mai frecvente greșeli întâlnite la plantarea castraveților se numără plantarea prea deasă, care duce la lipsa aerisirii, dezvoltarea mucegaiului și recoltă mai slabă, dar și distanțele prea mari.
Pentru o recoltă bogată, alege locuri însorite, cu sol bine drenat. Folosește un sistem de susținere dacă spațiul de care dispui este limitat și nu uita de regula rotației culturilor: nu planta castraveții în același loc doi ani la rând.