Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania: „De 15 ani, am făcut Paștele o dată în România, de când am plecat din țară. Nu te lasă de la muncă, nu pleci când vrei”

Românii din Spania se pregătesc să sărbătoreasca Învierea Domnului. Cei mai mulţi dintre ei vor fi departe de familiile din România din cauza pandemiei, care a dus la înăsprirea condiţiilor de călăorie.
Oana Anghel
29 apr. 2021, 23:38
Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania:
Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania. Sursa FOTO: stiridiaspora.ro

Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania. Din fericire, în Spania există mai multe magazine cu specific românesc, care comercializează preparate tradiţionale. Brânzeturile și mezelurile noastre sunt diferite de cele spaniole și se găsesc doar în magazinele românești, scrie stiridiaspora.ro

Mulți români din Spania nu au reuşit să ajungă niciodată în ţară de sărbători de când lucrează acolo.

Cel mai mult mi-e dor de casă! Aici ești cu familia ta în casa în care ești, dar nu cu restul familiei, cu frați cu surori„, povestește un conațional într-un reportaj difuzat de Ştirile TVR.

Citeste si Patriarhul Daniel, mesaj special pentru românii din Diaspora

De 10 ani sau 15 ani am făcut Paștele o dată în România, de când am plecat din țară, și Crăciunul niciodată. Nu sunt posibilități întotdeauna. Nu te lasă de la muncă, nu pleci când vrei„, dezvăluie alt român.

Cum se pregătesc de Paşte românii din Spania. Peste 500 de clienţi zilnic în magazinele cu specific românesc

În unul dintre cele mai mari supermarketuri românești din Spania, deschis de curând lângă Valencia, intră în perioada aceasta câte 500 de clienți zilnic.

De sărbători, românilor din Spania cel mai mult le lipsește atmosfera meselor în familie, astfel încât anul acesta, dacă nu îi pot avea pe cei dragi aproape, încearcă măcar să își amintească gustul produselor tradiționale românești„, spune Oana Dobrescu, corespondent TVR.

Românii din Spania se vor așeza mai devreme anul acesta la masa de Paști, pentru că lumina Învierii se va da în timpul zilei, din cauza restricțiilor de circulație pe timp de noapte.

Ministrul de Interne, mesaj pentru românii din Diaspora care vin în ţară de Paşte

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a enumerat patru direcții de acțiune și preocupări pentru MAI în această perioadă, iar una dintre ele este monitorizarea permanentă a punctelor de trecere a frontierei. Oficialul i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze doar din surse oficiale și a vorbit despre obligațiile pe care le au la intrarea în România cei care vin dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat, sau mai exact cine și cât trebuie să stea în carantină.

Românii din Diaspora care vin în această perioadă în țară și, de fapt, cetățenii care intră în România în această perioadă trebuie să știe următorul lucru. Dacă vin din țările cu risc epidemiologic ridicat și nu au un test PCR din urmă cu minim 72 de ore, și nu au vaccinul realizat cu a doua doză cu minim 10 zile în urmă, vor intra în carantină 14 zile.

Citeste si Apel către preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu: diaspora cere vaccinarea pe aeroport a românilor care vin în vacanţă de Paşti

Dacă fac dovada că au un astfel de test PCR negativ, vor intra în carantină 10 zile în locația pe care o indică. A treia situație, dacă vin din astfel de zone cu risc epidemiologic ridicat, din astfel de țări aprobate prin Hotărârea CNSU, și fac dovada că s-au vaccinat și au trecut minim 10 zile de la rapel, nu au nicio obligație de carantinare.

Acestea sunt obligațiile pe care românii trebuie să le știe. Fac un apel pe această cale să se informeze din surse oficiale, să verifice pe site-ul INSP, hotărârile Guvernului, ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde prezentăm lista cu aceste țări cu risc epidemiologic ridicat și ce obligații avem”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Nancy Pelosi o susține pe Kamala Harris pentru alegerile prezidențiale din 2024
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!