În general, cartofii noi sunt în general folosiți pe post de garnitură, prăjiți, fierți sau la cuptor. Indiferent cum alegi să îi prepari, trebuie neapărat să știi acest secret. Doar așa îți vor ieși perfecți.
De exemplu, dacă vrei să îi fierbi și apoi să îi pui în tigaie, trebuie să știi că mai întâi ei se scurg de apa în care au fiert și se limpezesc în mai multe ape reci. Mai mult decât atât, dacă alegi să îi prăjești, mai întâi ei se fierb coajă timp de 15-20 de minute din momentul în care încep să fiarbă.
Apoi, după ce s-au fiert, aceștia se scurg și se limpezesc în mai multe ape reci. Motivul? Astfel, ei se pot decoji mai ușor. Acum, ei se pot pregăti pentru tigaie, tăindu-i în sferturi sau se pot lăsa și întregi, dacă sunt mai mici.
Citește și: De ce nu îţi ies cartofii ca la Mc Donald’s. Greşeala majoră pe care o fac toţi, când se pune de fapt sarea
În continuare îți prezentăm o rețetă care o să te facă să te lingi pe degete. Este vorba despre rețetă de cartofi noi la cuptor cu rozmarin și usturoi. Pentru această rețetă, ai nevoie de:
1 kg de cartofi noi
2 sau 3 crenguțe de rozmarin
sare și piper după gust
2-3 căței de usturoi
2 linguri de ulei
La început, cartofii se pun la înmuiat în apă rece cu scopul de a scăpa mai ușor de coajă. Coaja se curăță într-un strat subțire sau se freacă cu un burete abraziv. Apoi, cartofii mari se taie în cubulețe, cei mici se lasă așa, întregi, scrie impact.ro.
După aceea se spală și se usucă apoi cu un prosop de hârtie, pentru a îndepărta apa în exces. Se curăță apoi usturoi și se mărunțește. Se amestecă cartofii cu sarea, se adaugă usturoiul, uleiul și rozmarinul tocat. Se preîncinge cuptorul la 220 de grade C, se pune hârtie de copt în tavă, apoi se așază cartofii așa încât să nu se suprapună.
Citește și: Mare atenție la felul în care consumi cartofii! Iată când pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate
Important! Nu se pune apă în tavă și nici nu se acoperă tava cu folie, ca să nu se creeze aburi. Se reduce temperatura cuptorului la 200 de grade C și se coc cartofii pentru o jumătate de oră, până ce se rumenesc.