Nutriţioniştii americani au cerut ca meniurile pentru copii să se vândă în această formă doar dacă includ peste o sută de grame de fructe şi două sute de grame de legume. Reprezentanţii unui celebru lanţ de fast-food au reuşit să găsească o soluţie.
„Vom întreba clienţii dacă doresc să facă această alegere şi să cumpere jucăria alături de meniu”, a declarat Scott Roderick, reprezentant McDonald’s.
Astfel, în loc să facă meniul mai sănătos, au ales să vândă jucăriile separat, pentru 10 cenţi.
Şi în Ungaria a fost adoptată o lege care să descurajeze consumul hranei de tip fast food. Parlamentul maghiar a adoptat în vara acestui an introducerea unei taxe adiţionale pentru mâncarea nesănătoasă.
„Faţă de media europeană, starea de sănătate a ungurilor este extrem de proastă. Avem un număr alarmant de mare de oameni care suferă de boli cardiace, cancer”, a declarat Anna Nagy, purtător de cuvânt Guvernul Ungariei.
În Franţa s-a adoptat de curând un decret privind mâncarea servită în şcoli. Patru sau cinci feluri de mâncare de sunt prezentate la fiecare masă alături de garnituri de legume şi produse lactate. Soluţile găsite de francezi în această privinţă par mult mai bune decât ale americanilor, care au considerat ketchup-ul din pizza, o legumă.