Cum se simte Florin Cîţu după vaccinul anti-COVID. Premierul a făcut declaraţii în premieră despre efectul pe care l-a avut vaccinarea împotriva noului coronavirus asupra stării sale de sănătate.
„Foarte bine, chiar foarte bine. Chiar mi-a dat mai multă energie. Nu ştiu dacă de la vaccin sau pentru că beau mai multă cafea, dar mă simt foarte bine, nu am nicio problemă”, a declarat Florin Cîţu, luni la Parlament, conform News.ro.
Premierul a făcut aceste declaraţii înainte de a participa la întâlnirea liderilor coaliţiei de guvernare.
Florin Cîţu s-a vaccinat anti-COVID pe 16 ianuarie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, unde cu o zi în urmă s-a vaccinat şi preşedintele Klaus Iohannis.
Premierul a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”, conform sursei citate.
Citeşte şi: Adina Alberts, un nou avertisment alarmant pentru români. Dezvăluiri-bombă despre Pfizer şi AstraZeneca
Mai apoi, Florin Cîţu a mărturisit că nici nu a simţit când i-a făcut asistenta vaccinul.
„Foarte, foarte uşoară această vaccinare. E important să înţelegem că păstrarea măsurilor de restricţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem efectele pandemiei, a spus şeful Executivului.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat luni 1.551 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. În ultimele 24 de ore au fost efctuate 5.921 teste RT-PCR și 3.198 de teste rapide antigenice. Rata de pozitivare este de 17%, mai mare faţă de zilele trcute când ajunsese şi la 10%.
În schimb, dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, susţine că România ar putea avea o „primăvară complicată” din cauza infecţiilor de COVID-19 provocate de tulpina dominantă în Marea Britanie.
„Valul 3 – întrebarea nu este dacă, ci când va începe şi în România.
Tulpina B.1.1.7 este deja dominantă în Marea Britanie, Israel şi Irlanda şi se corelează cu explozia numărului de cazuri diagnosticate în ultima lună – efectele lockdown-ului încep să se vadă, de câteva zile trendul pare ca se inversează.
Portugalia este acum ţara cu cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de Covid-19, tot ca urmare a răspândirii B.1.1.7 (Portugalia nu secvenţiază în masă, dar utilizează o metodă indirectă, bazată pe analiza tuturor datelor din testele PCR, la nivel naţional).
Danemarca, în schimb, realizează secvențierea genomică pentru toate cazurile pozitive de Covid-19 şi reuşeşte să ţină lucrurile sub control, până acum”, a scris dr. Marius Geantă, pe pagina sa de Facebook.