Cum se va desfăşura vizita la dentist odată cu ieşirea din starea de urgenţă. Ce reguli se vor respecta în cabinetele stomatologice

Cabinetele stomatologice s-au redeschis din 15 mai, odată cu ieşirea din starea de urgenţă. Accesul în cabinetele stomatologice se va face respectând o serie de reguli stricte, astfel încât să nu existe riscul infectării cu coronavirus, scrie adevarul.ro.
Romania TV
15 mai 2020, 08:49
Cum se va desfăşura vizita la dentist odată cu ieşirea din starea de urgenţă. Ce reguli se vor respecta în cabinetele stomatologice

Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont în Bucureşti, spune că, odată cu redeschiderea cabinetelor stomatologice, vor exista protocoale foarte stricte de funcţionare şi igienizare atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi. Aceste protocoale respectă normele impuse de Colegiul Medicilor Dentişti.

În această perioadă, obiectivul nostru este asigurarea accesului în siguranţă a pacienţilor la tratamentele stomatologice de care au nevoie şi care, se pare că le-au lipsit foarte mult în ultimele luni”, declară dr. Denisa Zaharia potrivit surse citate.

Citeşte şi Românii vor plăti mai mulţi bani la dentist după pandemia de coronavirus: Costurile suplimentare încep de la 300 de lei

Stomatologul adaugă că a prelungit programul de funcţionare a cabinetului în care activează pentru a acorda asistenţă medicală stomatologică tuturor persoanelor care au nevoie, dar şi pentru a putea respecta noile reguli privind sterilizarea şi igienizarea cabinetelor.

Vom lucra de la 8.30 dimineaţa până la ora 21.00 seara, iar, în cele patru cabinete ale noastre, personalul medical va lucra în doua ture în care se vor trata maximum patru pacienţi pe tură. Vom avea o pauză de 20 de minute între pacienţi pentru dezinfectarea, aerisirea şi pregatirea cabinetului pentru următorul pacient”, explică medicul.

Clinica a achiziţionat echipamente suplimentare de dezinfecţie a aerului şi a suprafeţelor, precum nebulizatoare şi lămpi UV, pentru a asigura tratamente stomatologice în condiţii de maximă siguranţă. De asemenea, personalul medical va purta echipamente de protecţie, aşa cum recomandă instuţiile abilitate, acesta constând în halate, combinezoane impermeabile, ochelari, viziere, măşti de protecţie ffp2/ffp3, bonete şi botoşi de unică folosinţă.

La rândul lor, şi pacienţii vor avea un protocol strict de respectat.

Accesul pacienţilor în clinică se va putea face doar cu programare telefonică sau online, va fi necesar ca pacienţii să respecte cu stricteţe ora programării pentru a nu se intersecta cu alţi pacienţi şi să încerce să nu vină însoţiţi, deoarece sala de aşteptare nu va permite staţionări pentru o perioadă, până la noi reglementări”, precizează dr. Denisa Zaharia.

Citeşte şi Expert OMS: Este necesar să fim pregătiţi pentru al doilea val de infectare cu noul coronavirus

Totodată, înainte de accesul în clinică, va fi realizat triajul epidemiologic al pacienţilor şi al personalului.

Vom evalua riscul fiecărei persoane care va intra în clinică de a fi infectată cu SARS-COV-2 atât prin verificarea temperaturii, cât şi printr-un chestionar de evaluare a stării de sănătate completat şi semnat pe proprie raspundere. Odată triajul realizat, pacientul va avea la dispoziţie covoraşul cu clor de la intrare pentru dezinfectarea încălţămintei, gel dezinfectant pentru mâini pentru igienizare, saci şi recipiente speciale pentru depozitarea bunurilor personale, precum şi echipament special de protecţie de unică folosinţă precum botoşi, bonetă, halat şi mască”, adaugă medicu stomatolog. 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Vești la extreme pentru pensionari. Cine câștigă bani în plus, cine pierde
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
A renunțat complet. Călin Georgescu, în stare de șoc: Am încheiat, nu-mi bat joc de mine!
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Costuri enorme pentru autostrăzile din România: Impactul pandemiei și războiului asupra prețurilor construcțiilor
MediaFlux
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...