Cum se va face revenirea elevilor la şcoală din 8 februarie. Se renunţă la scenariul hibrid

Aproximativ 1.4 milioane de copii ar putea reveni la şcoală din 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a precizat că se va renunţa la învătământul hibrid.
Alina Costache
23 ian. 2021, 16:41
Cum se va face revenirea elevilor la şcoală din 8 februarie. Se renunţă la scenariul hibrid
Cum se va face revenirea elevilor la şcoală din 8 februarie. Se renunţă la scenariul hibrid

Şcolile ar urma să se deschidă în 8 februarie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în baza actualei situaţii privind evoluţia crizei sanitare în România, aproape jumătate dintre elevi ar urma să reia cursurile ”faţă în faţă” în semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021. O decizie finală privind revenirea la şcoală va fi luată în 2 februarie de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), a mai spus ministrul Educaţiei.

”Datele se pot schimba, ni ne dorim să se schimbe în bine, dar vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie. Va fi un moment de referinţă.  O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi”, a declarat ministrul Educaţiei, la Digi 24, referitor la revenirea la şcoală a elevilor.

Ministrul Educaţiei a mai spus că se renunţă la scenariul hibrid, cel care prevedea ca o parte dintre elevi să fie prezenţi în clasă, iar restul să înveţe online.

De asemenea, în zonele roşii doar grădiniţele şi copiii din învăţământul primar vor merge la şcoală.

„Am constituit un grup de monitorizare a acţiunilor necesare pentru pregătirea şcolilor la nivelul Ministerului Educaţiei. Acest grup a cerut raportări cu o cadenţă săptămânală cu privire la stocurile de substanţe sanitare, de măşti şi la toate celelalte elemente necesare asigurării protecţiei în şcoli în momentul deschiderii acestora. În fiecare zi de vineri, din toată ţara există obligativitatea raportării către ministrul Educaţiei a situaţiei până în data de 8 februarie şi după 8 februarie, pentru a putea să ne asigurăm că nu se produc sincope în elementele necesare protecţiei stării de sănătate a celor care vor merge în şcoli. E vorba, acolo unde rata de infectare e sub 1 la mia de locuitori, de toate şcolile, între 1 şi 3 la mie – de grădiniţe, învăţământ primar şi clase terminale şi să sperăm cât mai puţine zone vor fi în scenariu roşu, acolo unde se deschid cu prezenţă fizică doar grădiniţele şi clasele I – IV”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Evaluare Naţională 2021. Când vor fi publicate noile modele de subiecte. Anunţul aşteptat de mii de elevi de clasa a VIII-a

În ceea ce priveşte universităţile, Sorin Cîmpeanu a declarat că acestea decid cum se derulează cursurile şi alte activităţi, existând posibilitatea prezenţei fizice şi în centre universitare din oraşe cu indici ridicaţi de infectare.

„Universităţile, cei 500.000 de studenţi, au alt regim pentru că universităţile vor decide fiecare dacă urmează cursurile în sistem fizic, online sau hibrid.  Decizia le aparţine, răspunderea aparţine fiecărei universităţi”, a completat ministrul Educaţiei.

 

Cum vor sta elevii în bănci când revin la şcoală. Când vor fi stabilite regulile de distanţare: Totul se va face printr-un ordin comun al MS şi MEC

Unităţie de învăţământ din România vor veni cu reguli stricte după ce elevii vor începe cursurile şcolare fizic. Măsurile vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.

„Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie.

Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. (…) Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori.

Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat.

Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor. (…) Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa (…) stocurilor de materiale în toate şcolile din România. Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203”, a spus Cîmpeanu într-o conferință online, potrivit Agerpres.

 

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Singurele trei zodii care au mereu succes în viață. Sunt născute pentru a fi bogate și sunt înconjurate mereu de noroc
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
BANI DE LA STAT. Vor intra pe card în maxim 3 luni!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Marcel Ciolacu îl dă în vileag pe Mircea Geoană. E mai rău decât la Băsescu
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Putin a ordonat masacrul. Doliu național. Sute de morți și răniți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Statele Unite solicită finalizarea de urgență a unui acord de încetare a focului în Gaza
MediaFlux
CARE sunt PENSIILE care NU mai CRESC. ANUNȚUL ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...