Bobiță, unul dintre cei mai apreciați actori de comedie, a descoperit o nouă pasiune.
Bobiță din Las Fierbinți mai adaugă o pasiune ”la colecție”. Mulți știu că acesta este împătimit al pescuitului, însă acum a trecut acum la un alt sport, ceva mai periculos, care presupune și multă mișcare.
Actorul a mers într-o expediție în luna februarie, timp de trei săptămâni, și nu oriunde, ci în Asia, acolo unde a dat gata un munte de peste 4000 de metri.
Acesta a povestit despre ce urmează să facă în podcast-ul în care l-a avut invitat pe Micutzu.
„În timp ce rulează podcast-ul ăsta, eu sunt plecat în Borneo, urc pe Kinabalu, la 4095 de metri. Sunt 30 și ceva de mii de scări, urc pe scări. Ce e așa funny? (…) David Neacșu l-a ales și l-a ales special că să mă ducă până acolo, să rezist.
Și fac pregătire acum. Adică, cu pisica… Mă duc prin pădure, merg mult pe jos. Am început să urc și scări, doar că mă cam dor genunchii. Dar să știi că asta este singura ascensiune pe care o fac în toată expediția care durează vreo trei săptămâni, adică în luna februarie sunt plecat”, a povestit cu entuziasm Mihai Bobonete.
Degeaba a încercat Bobiță din Las Fierbinți să-i explice amicului său ce activități interesante va avea în călătorie.
„Printre lucrurile pe care o să le fac acolo, o să dorm pe o insulă, patrimoniu UNESCO, unde o să prind o noapte în care eclozează toate ouăle de broască țestoasă de pe plajă. După merg într-o pădure de urangutani și dorm acolo”, spunea Bobiță din Las Fierbinți.
„Unde dracu te duci tu, mă? Stai, mă, acasă!”, a fost reacția sinceră a lui Micutzu, care cu greu s-a oprit din râs.
Însă, juratul de la Românii au talent a vrut să se știe de la el un lucru: „Mă duc cu oameni pregătiți, eu sunt cel mai nepregătit!”.
Despre expediția pe munte le-a vorbit și lui Cătălin Bordea și lui Nelu Cortea, la „Colegi de cameră”, acolo unde le-a explicat că nu va pleca de capul său în Asia, ci însoțit de un om cu multă experiență în spate.
„David Neacșu abia și-a lansat cartea acum. E un om care a urcat pe toți munții de peste 7000. E alpinist.
A condus prima expediție românească pe Everest. Doar că a avut neșansa să-i crape inima și să facă un preinfarct fix la bază, dar a stat acolo o lună jumate până au urcat ai noștri muntele.
E impresionant el așa. Și ca om, mi-e prieten. Noi mergem foarte mult la pescuit și acum a fost prima oară când a fost de acord să mă ducă într-o expediție. Și când mergi cu un om din ăsta care vorbește tot timpul și povestește, e fain”, a povestit Mihai Bobonete cu puțin timp înainte de călătorie.
„Mi-e puțin teamă, dar nu atât de tare. Am început să bag pădurea, bocancii trebuie să-i porți cu ceva timp înainte. Eu mă duc să fac o chestie care implică singurătate. Alpinismul este singurul sport fără suport. Te aplauzi tu pe tine și ești dezamăgit tu de tine”, a spus Bobonete.
Astfel că, antrenamentele dese, dar și faptul că a început cu un munte ușor de urcat, l-au făcut să aibă mai multă încredere în forțele proprii.
„Mai fac antrenamente, adică, îmi place. Acum am descoperit pădurea, că am început sa bag cu bocanci. Eu mă duc acum și este o primă expediție, pentru că urmează mai multe. Dar urcăm munți care sunt verzi, nu e piatră. Și te ajută pentru o aclimatizare mai bună, atâta timp cât e oxigen.
Alpii și Dolomiții sunt foarte buni pentru antrenament, să dai de piatră. Noi acum trebuia să mergem pe Ruwenzori, în Uganda, unde e tot în munte, dar nu e alpinismul ăla clar. Diferența de nivel într-o zi și alta, 300-400 de metri. E mult de mers.
Aici în Borneo, ascensiunea durează două zile, cu tot cu urcat și coborât. Și ajung și în orașul lui Sandokan, tigrul malaezian. Mergem în orașul de unde vine”, sunt alte detalii oferite de Mihai Bobonete.