Cum și-au petrecut ultimele clipe din viață pasagerii submersibilului Titan. Dezvăluiri sfâșietoare

Pasagerii de la bordul submersibilului Titan și-au petrecut ultimele momente din viață ascultând muzică în beznă, potrivit informațiilor prezentate de The New York Times.
Mircea Filipescu
04 iul. 2023, 10:22
Cum și-au petrecut ultimele clipe din viață pasagerii submersibilului Titan. Dezvăluiri sfâșietoare

Publicația americană scrie, într-un articol amplu care prezintă și mărturia soției miliardarului britanic mort împreună cu fiul său în expediția spre epava Titanicului, despre cum s-au pregătit cei cinci pasageri ai submersibilului Titan și cum au arătat, cel mai probabil, ultimele lor clipe din viață.

Tatăl și fiul Shahzada și Suleman Dawood, miliardarul britanic Hamish Harding, pilotul francez Paul-Henri Nargeolet și Stockton Rush, directorul executiv al companiei OceanGate care deținea submersibilul, au fost uciși în urma unei implozii catastrofale.

Ultima poză cu Shahzada și Suleman, în vârstă de 19 ani, a fost publicată de familia acestora, potrivit Digi 24. Cei doi sunt fotografiați pe nava-mamă, Polar Prince, purtând o jachetă portocalie impermeabilă și o vestă de salvare chiar înainte de a se urca la bordul submersibilului Titan.

Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, care se afla și ea pe vas, a spus că au primit și costume special concepute de OceanGate, pantaloni impermeabili, cizme cu vârf de oțel și căști.

Cei doi au fost aproape să rateze expediția după ce zborul lor inițial de la Toronto la St John’s din Newfoundland a fost anulat și zborul următor a avut întârziere.

Proeminenta familie britanică, de origine pakistaneză, i-a întâlnit pe Stockton Rush și soția sa în februarie, într-o cafenea din Marea Britanie, unde au discutat despre proiectarea și siguranța submersibilului.

În zilele dinaintea morții lor, pasagerii au participat la întâlniri și prezentări la bordul navei-mamă a submersibilului, Polar Prince, un fost spărgător de gheață al Gărzii de Coastă canadiene.

Citește și: Un nou atac armat în SUA. Un bărbat a omorât patru persoane și a rănit doi copii în Philadelphia

Pasagerilor li s-a spus să mănânce puțin cu o zi înainte de scufundare și să nu bea cafea în acea dimineață.

De asemenea, li s-a cerut să încarce melodiile preferate pe telefon pentru a le reda pe un difuzor Bluetooth în timpul scufundării, însă Stockton Rush a insistat să nu fie inclusă muzică country. Li s-a mai spus să poarte șosete groase și o căciulă, deoarece se va răci cu cât submersibilul va coborî mai adânc.

Cei cinci au fost, de asemenea, avertizați că s-ar putea uda la picioare din cauza condensului care s-ar forma pe podea.

În timpul scufundării, victimele ar fi văzut doar creaturi marine bioluminiscente prin hubloul îngust în drumul către epava Titanicului, în timp ce proiectoarele au fost stinse până când submersibilul ar fi ajuns pe fundul oceanului pentru a economisi bateria.

Rush, pilotul, stătea de obicei în spatele submersibilului, departe de hublou. Ceilalți stăteau cu spatele la pereții curbați.

Submersibilul cobora de obicei cu aproximativ 25 de metri pe minut, conform New York Times, astfel încât cei aflați la bord nu ar fi simțit nici un sentiment de mișcare.

Ziarul american a mai raportat că mai multe misiuni ale submersibilului Titan au fost anulate decât cele care s-au realizat. Primele patru scufundări OceanGate din acest an nu au ajuns la Titanic. Au existat preocupări extinse de siguranță, mai mulți experți în submersibile semnalând probleme.

În timpul unei misiuni Titan în 2021, scafandrii au trebuit să-și miște greutatea dintr-o parte în alta pentru a disloca greutățile atașate submersibilului, pentru revenirea navei la suprafață atunci când o scufundare a fost întreruptă. Mai multe investigații asupra imploziei sunt în desfășurare după ce bucăți de resturi au fost găsite la aproximativ 487 de metri de Titanic, la cinci zile după ce a fost pierdut contactul cu Titan.

Citește și: Căsătorie-șoc! Un primar a ales să își unească destinul cu o femelă crocodil: „Ne iubim. Acesta este ceea ce este important”. Localnicii care n-au participat la eveniment au fost amendați

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Gemenele Timofte știu ce zodii vor termina vara în forță. Luna august aduce bani și belșug
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a pot contesta notele de la Bacalaureat pe 8 iulie
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!