1. Mănâncă mai des. Persoanele care şi-au menţinut departe kilogramele în plus pentru ani buni mănâncă, de obicei, de cinci ori pe zi. Mesele uşoare şi frecvente îţi temperează apetitul, cresc nivelul de energie şi bună dispoziţie şi chiar îmbunătăţesc metabolismul, procesul de digestie arzând calorii, scrie doctorulzilei.ro.
2. Bea multă apă. Setea este adesea confundată cu senzaţia de foame, motiv pentru care este recomandat ca atunci când simţi nevoia de a ronţăi ceva să bei apă mai întâi. Apa ajută şi la senzaţia de saţietate.
Citeşte şi Detoxifierea după Paşte. Cea mai rapidă cură care te ajută să revii la forma maximă
3. Evită excesele de alcool. Alcoolul este o sursă de calorii. O bere de 0,330 litri conţine 150 de calorii, în timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-cremă, echivalente fiecare cu un desert. Dacă vrei să slăbeşti, bea doar apă.
4. Nu consuma băuturi răcoritoare. Acestea sunt o sursă majoră de calorii şi sunt foarte consumate, deşi fluidele nu satisfac apetitul la fel de bine ca alimentele solide. Dacă ai poftă de ceva dulce, ar fi mai bine să ronţăi ceva fără prea multe grăsimi decât să bei un suc.
5. Consumă mai multe proteine. Studiile sugerează că proteinele prelungesc senzaţia de saţietate mai eficient decât carbohidraţii sau grăsimile. Proteinele au nevoie şi de mai multe calorii pentru a fi digerate, aşadar este recomandat doar o cantitate mică în plus. Sunt recomandate sursele de proteine cu puţine grăsimi, precum iaurtul sau brânza cu nivel scăzut degrăsime, băuturile şi gustările din soia, sau piept de curcan.