Cum să slăbești sănătos după Revelion. Cori Grămescu: „E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta”

Ademeniți de numeroasele preparate tradiționale de pe masă, de sărbători cu toții avem tendința să mâncăm mai mult decât de obicei. E un lucru des întâlnit la români ca după sărbători să se aleagă cu kilograme în plus.
Alina Costache
31 dec. 2023, 20:35
Cum să slăbești sănătos după Revelion. Cori Grămescu: „E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta”

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a explicat cum putem să slăbim într-un mod sănătos după sărbători.

„Primul pas ar fi să ia cartea mea și să vadă acolo exemplul de meniuri, pentru că sunt preparate omenești, adică multe legume, proteine ușoare, gătit lejer, gătit la cuptor și cam astea sunt și principiile de la care recomand să se plece.

Este bine să avem un număr ferm de mese în fiecare zi, că sunt trei, că sunt cinci, asta este mai puțin important. Important este să avem o constanță alimentară și să mâncăm în primul rând la intervale aproximativ constante. Masa de prânz nu trebuie luată fix la ora 12:00, dar între 12:00 și 13:00 e bine să mâncăm în fiecare zi, pentru că altfel ne creăm o rutină sănătoasă”, a spus Cori Grămescu.

Citește și Câte felii de pâine ai voie să mănânci dacă nu vrei să se simtă pe cântar. Cantitatea perfectă pentru o siluetă de vis

Cum să slăbești sănătos după Revelion. Sfaturi de la Cori Grămescu

Nutriționista recomandă consumul de fructe și legume la fiecare masă pentru a asigura aportul necesar de fibre esențiale pentru sănătate. E recomandat să ne luăm proteinele necesare din carne albă și să evităm brânzeturile, carnea roșie și mezelurile grase.

„Foarte important pentru sănătate și pentru a ne controla foamea este să mâncăm legume și fructe în fiecare zi și la fiecare masă, pentru că noi avem nevoie de 25 respectiv 35 de grame de fibre alimentare în fiecare zi. Femeile au nevoie de minim 25 de grame, iar bărbații au nevoie de 35 de grame de fibre și atunci cel mai eficient aport de fibre vine din consumul a 800-900 de grame de legume și fructe în fiecare zi.

Trebuie să ne luăm proteinele din carne slabă, pește oceanic de apă de captură, adică pește de apă sărată, pui curcan, mușchiuleț de vită, mușchiuleț de porc și să evităm brânzeturile grase, carnea roșie în exces și mezelurile grase: cârnați, salam, parizer, mortadella. Mare atenție, telemeaua este o brânză grasă. Deci tot ce înseamnă telemea, cașcaval, smântână ar trebui să nu mai facă parte din alimentația noastră, la fel și brânzeturile astea foarte procesate, care nu au beneficii nutriționale în mod real.

Și, bineînțeles, trebuie să mâncăm diversificat, adică să nu eliminăm grupe mari de alimente. Nemâncând toate grupele alimentare este destul de greu să-ți gestionezi foamea. Mai bine mănânci orez decât să mănânci prăjituri. E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta”, a precizat Cori Grămescu pentru spectacola.

Citește și Silueta de vis în doar câteva zile! Mihaela Bilic despre leguma-minune pentru dietă: „Niciodată nu a fost mai ușor”

Sportul e esențial dacă vrem să slăbim, spune Cori Grămescu. „150 de minute de antrenament fizic moderat în fiecare săptămână sunt foarte importante pentru sănătate, pentru că acest prag de 150 de minute de sport pe săptămână ne ferește de boli cardiovasculare, de rezistență la insulină, pe noi femeile ne ferește de osteoporoză și la nivelul întregii populații, dacă ne menținem activ fizic avem șanse mult mai mari să fim mobili în partea a treia a vieții, după vârsta de 60 de ani, când problemele de articulații, incapacitatea de a te ridica și de a te mișca cu ușurință creează realmente o dizabilitate fizică despre care se vorbește mult prea puțin”, a mai spus Cori Grămescu, în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?