Keel si echipa sa au descoperit ca, pentru fiecare an in minus la varsta la care se incepe dieta, cresc proportional riscurile de a dezvolta o problema medicala. De exemplu, o fata care incepe sa tina diete de la 11 ani, va fi mai predispusa cu 14% sa aiba o tulburare alimentara, cu 79% sa abuzeze de alcool si cu 67% sa fie obeza la 30 de ani, fata de o fata ca incepe sa tina cure de slabire la 12 ani.
„Una dintre cauze ar putea fi consumul limitat de alimente care poate influenta dezvoltarea creierului. Acesta va avea, dupa aceea, sensibilitati in ceea ce priveste alimentele si alcoolul, cu tendinte de supraconsum”, spune Pamela Keel.
Ca sa ajunga la aceasta concluzie, Keel si echipa sa au intervievat 2181 de femei. Anii de studiu au fost 1982 si 1992, 2002 si 2012. Participantelor li s-au analizat starea de sanatate si obiceiurile alimentare. In anul 1982, 60% dintre persoanele chestionate tineau diete scazute in calorii. Zece ani mai tarziu – in 1992 – cea mai populara dieta era cea scazuta in grasimi.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.