Senzația neplăcută poate fi descrisă, de obicei, cu următoarele cuvinte: „nisip în ochi” și se aseamănă cu cea pe care o ai când vântul, la plajă ți-a aruncat în ochi grăunțe fine de nisip. Persoanele care suferă de conjunctivită prezintă și alte simptome: ochi roșii, mâncărimea ochilor, secreții care formează cruste în timpul somnului, reacții alergice la praf, fotofobie și vedere tulbure.
Citeşte şi Remedii naturale pentru sinuzită
Care sunt cauzele conjunctivitei. Prima impresie este că… „te-a tras curentul”. De fapt, lucrurile sunt mai compleze. Conjunctivita poate fi rezultatul unei infecții bacteriene (precum gonoreea sau chlamydia) sau virale, unei reacții alergice (în special alergeni ca praful, fardurile, polenul, lentilele de contact) sau, la nou-născuți, al unui canal lacrimal incomplet deschis.
Citeşte şi Cum poţi scăpa de coşuri într-o singură săptămână
În funcție de cauza bolii și manifestările sunt diferite: conjunctivita virală produce o secreție apoasă, conjunctivita bacteriană produce o secreție vâscoasă, conjunctivita alergică produce de obicei o senzație intensă de mâncărime, lăcrimat și inflamare a conjunctivei precum și unele secreții lichide din nas.
Câteva remedii naturiste pentru tratarea conjunctivitei regăsiţi pe Antena Satelor.