Pe lângă absenţa menstruaţiei, primul semn că în viaţa ta se vor petrece schimbări majore, mai există câteva simptome sarcină. Iată care sunt acestea.
Citeşte şi Sexul în timpul sarcinii. Cum şi cât
8 simptome sarcină
Urinarea frecventă
Urinarea frecventă este determinată de hormonii de sarcină. La scurt timp după concepţie, placenta începe să secrete hormonul HCG (gonadotropină corionica umană) care, la rândul lui, contribuie la creşterea volumului de sânge din pelvis, ceea ce îţi va da senzaţia de urinare – HCG este hormonul pe care îl detectează testele de sarcină (este un hormon special din urină sau sânge, prezent doar în caz de sarcină şi este sintetizat de organism atunci când oul fertilizat se implantează în uter).
Poti simti dureri de spate in orice perioada a sarcinii; totusi, cel mai des ele apar in ultimul trimestru, pe masura ce creste greutatea bebelusului.
Acest simptom este normal în sarcină şi va dura până la sfârşitul primului trimestru. Urinarea frecventă poate să revină în ultima parte a sarcinii, când bebeluşul tot mai mare va apăsa pe vezica urinară.
Greţurile de dimineaţa
Deşi este numită greaţa de dimineaţa, starea de rău însoţită – uneori şi de migrene – care poate apărea la orice oră din zi sau chiar seară.
Citeşte şi Sarcină extrauterină (ectopică): Tot ce trebuie să ştii şi să iei în considerare
Sunt multe teorii privitoare la aceste simptome sarcină, dar cele mai vehiculate sunt cantitatea scăzută de glucoză din sânge şi hormonii de sarcină care irită stomacul. Pentru a evita stările de rău trebuie să mănânci puţin şi des. Cele mai indicate alimente sunt orezul şi cerealele, în timp ce mâncărurile grase, cum ar fi cartofii prăjiţi, amplifică starea de rău.
Vezi cum te anunta corpul ca astepti un bebe pe mami.ro.