Folosirea smartphone-urilor duce la scaderea semnificativa a activitatii fizice, fiind strans legata cu o viata sedentara care duce la ingrasare. Asta este concluzia a tot mai multe studii care au demonstrat ca smartphone-ul este echivalentul televizorului in societatea noastra tot mai digitalizata. Asa cum in urma cu cateva decenii oamenii au luat proportii pentru ca au inlocuit plimbarile seara cu privitul la televizor, asa se ingrasa si cei care folosesc telefoanele mobile „inteligente”.
Fenomenul este mult mai accentuat in randul tinerilor care petrec, in medie, cinci ore pe zi folosindu-si smartphone-urile pentru a viziona filmuletze, a cauta pe internet diverse informatii si a trimite sute de mesaje.
Smartphone-urile inlocuiesc astazi calculatoarele si laptopurile, putand oferi o multime de informatii oamenilor care le detin fara a-i conditiona sa stea la un birou vesnic conectat la internet. Practic, toate informatiile de care avem nevoie se afla in propriul buzunar in care se afla telefonul mobil. Desi acest lucru ne usureaza activitatea de zi cu zi, ne face sa fim mai lenesi, mai delasatori si mult mai comozi, smartphone-ul avand o capacitate uluitoare de a ne schimba stilul de viata si in bine, dar si in rau.
In numeroase cazuri, smartphone-ul inlocuieste chiar si televizorul, foarte multi tineri optand sa vada un film in pat, cu smartphone-ul pozitionat pe piept, in loc sa se mai uite la calculator sau la televizor. La fel ca in cazul altor dispozitive de vizionare de productii cinematografice, si smartphone-ul ne tulbura somnul creand o stare de agitatie si mentinand creierul in stare de alerta chiar si dupa ce adormim.
Continuarea pe Lyla.ro