Există nenumărate trucuri care ne pot salva în anumite situații, iar surpriza vine tocmai din faptul că cele mai multe dintre ingredientele de care avem nevoie se află deja în casa noastră. De multe ori se întâmplă chair să aruncăm unele dintre lucrurile care ne-ar putea fi utile. Un astfel de exemplu este coaja de lămâie. În general, cam toate cojile de fructe își pot găsi o utilitate. În cazul cojii de lămâie există cel puțin patru trucuri care ți-ar putea schimba viața.
În primul rând, cojile de lămâie poat fi un ajutori uriaș în lupta împotriva grăsimilor. Pentru a profita de aceste proprietăţi ai nevoie de un recipient cu pulverizator, care trebuie umplut până la jumătate cu oțet alb. Restul recipientului va fi umplut cu coji de lămâie. Cele două ingrediente trebuie să se amestice bine, iar după două săptămâni lichidul trebuie trecut printr-o strecurătoare, iar ceea ce a rezultat este perfect pentru îndepărtarea urmelor de grăsime.
Tot pentru a îndepărta grăsimea te poți folosi de un amestec de bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și apă în părți egale. Compusul obținut se lasă să acționeze 30 de minute si apoi se clătesc suprafețele.
În al doilea rând, din cojile de lămâie pot fi folosite pentru a faci chiar și un detergent sub formă de publbere. Ai nevoie doar de o cană de bicarbonat de sodiu, respectiv 200 de grame, de două lingurițe de bitartrat de potasiu (30 g), 25 de grame de borax și 20 de grame de coajă de lămâie rasă, pentru a prepara detergentul. Toate acestea ar trebui puse într-un borcan de sticlă și amestecate până ajung să semene cu detergentul pudră. Atunci când ai nevoie să cureți o surafață este nevoie doar să presari această pudră, iar problema este ca rezolvată.
Lămâia este eficientă și la neutralizarea mirosurilor neplăcute din frigider sau cuptorul cu microunde. Trebuie doar să pui coaja acestui fruct pe o farfurie și să o ții în frigider sau cuptor până când nu mai simți nicio urmă de miros neplăcut.
Cojile de lămâie, datorită proprietăților antibacteriene, sunt arma secretă a gospodinelor și când vor să curețe tocătoarele de lemn, mai ales după ce au tăiat pe ele carne. Freacă bine suprafața cu coaja acestui fruct, după ce ai spălat tocătorul cu apă și săpun de bucătărie.
Citește și: Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul. Este bine să faci asta de două ori pe an