Pisica reprezintă chiar și ȋn zilele noastre o enigmă a lumii animale ȋntrucât nu se știe cum reușește să presimtă apropierea unui cutremur, a unor mari variații ale presiunii atmosferice sau cum revine la stapânul său chiar dacă distanța de casă este de zeci sau chiar sute de kilometri.
Medicina, prin cele mai recente studii, a confirmat rolul binefăcător al pisicii asupra psihicului omului, precum și ȋn cazul vindecării unor afecțiuni fizice sau psihice la adulți și copii.
Majoritatea felinelor, de la pisica domestică și până la „rudele” sale din junglă – lei, pantere, tigri – emit o vibrație profundă specifică: torsul. Mulți dintre noi s-au delectat cu „zumzăiala” simpaticelor lor animale de casă, fără să bănuiască măcar că aceste sunete au efecte curative.
Torsul pisicii a fost mult timp confundat cu „fericirea leneșă”. Dar și felinele aflate ȋn stări de mare suferință sau de mare neliniște sunt capabile să toarcă, ceea ce a făcut ca oamenii de știință să considere la unison că torsul este rezultatul unor mișcări sanguine ȋn vena cava.
Fie că reprezintă o stare de fericire sau una de durere, torsul pisicii este asociat unui fenomen de recuperare.
Ce trebuie să știm despre terapia cu ajutorul torsului pisicii?
Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR.