Cristela Georgescu a vorbit despre postul intermitent, o metodă cunoscută și folosită de secole prin care se reglează buna funcționare a organismului. este un tip de dietă prin care se alternează perioadele de consum caloric normal cu perioadele de „post negru” sau de consum caloric redus.
„Există o diferență între a mânca de post și a posti. Postiți o dată pe zi, transpirați o dată pe zi, simțiți foamea (măcar) o dată pe zi, permiteți-le copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi, simțiți oboseala fizică o dată pe zi.
Parcă în perioadele de post găsim mai multă motivație și angajament să ne aplecăm asupra unor metode de a posti care au beneficii asupra corpului (inclusiv demonstrate științific) și asupra clarității minții.
Una dintre ele este postul negru intermintent. De peste 6 ani am inclus în rutina mea zilnică între 12 și 14 ore de post negru. Ultima masă este la 15 sau la 17. Până a doua zi la 7, nu beau și nu mănânc. Uneori beau ceai de plante. Se întâmplă – cu adevărat excepții – să mănânc și mai târziu. Nicio problemă. Calculez 12-14 ore de post și gata.
Puteți începe cu 14 ore sau cu 12 ore și dacă este prea mult, ajustați așa cum vă indică medicul interior: corpul. Respectați medicul interior, așa cum respectați personalul medical.
Ieșirea din post o fac în fiecare dimineață cu 300 ml apă călduță cu lămâie sau cu Apa Vie– vara. Apoi un fresh de portocale sau de măr cu ghimbir. Sau un ceai cu ghimbir, turmeric și miere. Cine simte nevoia de mai mult, poate proba un blend de fructe cu ceva frunze verzi sau cu pulbere de orz verde sau chiar o salată de fructe.
Văd și eu că se vede la trup: am pierdut cam tot ce a însemnat ”corp deșeu” , cel pe care l-am cărat toată copilăria, adolescența și tinerețea. Dar adevărat vă spun vouă că mai presus de asta am câștigat mintea de partea mea: niciodată parcă n-a fost mintea mea mai limpede și mai ascultătoare de inimă ca acum…
Dacă doriți tinerețe fără bătrânețe și sănătate fără de boală, postiți fără frică și nu uitați să le permiteți și copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi. De ce? Pentru refacerea sistemului digestiv si pentru exersarea mușchiului recunoștinței.
Copiii societății moderne nu au habar ce e foamea. Au un sistem digestiv epuizat și o imunitate scăzută, deoarece sunt permanent ÎNDOPAȚI de părinți, de bunici și de îngrijitori, ca nu cumva să moară de foame sau de carențe, dacă trec mai mult de 2 ore de la ultima masă. Ronțăiala permanentă nu le permite să distingă între pofte care pot fi controlate și senzația sănătoasă de foame„, a scris Cristela Georgescu pe site-ul său.
Ce studii are are, de fapt, Cristela Georgescu. A doua soţie a lui Călin Georgescu a lucrat în mai multe domenii şi deţine un CV impresionant
Cristela Georgescu este a doua soție a lui Călin Georgescu şi a lucrat peste 15 ani la subsidiara cunoscutei institiții financiare Citi în România, după care a ieșit din banking și s-a dedicat sănătății naturiste practicând metode alternative. Are doi copii, a locuit și a profesat în Austria, iar din 2021 a revenit împreună cu familia sa în România, scrie bugetul.ro.
În 2007, după 10 ani în cadrul Citibank în poziția de Director al diviziei Global Transactions Services, Cristela Georgescu a fost numită vicepreședinte al băncii. „Sub managementul său, divizia Global Transactions Services a lansat produse inovative de management al lichidităților, finanțare și custodie valori mobiliare, oferind un portofoliu complex de servicii companiilor și instituțiilor financiare. Cristela Georgescu este membru în board pentru numeroase ONG-uri dedicate dezvoltării proiectelor comunitare”, arăta un comunicat al băncii din anul 2007.
În prezent, Cristela Georgescu activează în domeniul sănătății naturale, cu o formare vastă în nutriție integrativă, apifitoterapie, gemoterapie, detoxifiere și alte tehnici de terapie alternativă. Are cunoştinţe în multiple discipline, având studii postuniversitare și certificări de la instituții de renume internațional, cum ar fi Institute for Integrative Nutrition și Departamentul de Stat pentru Educatie din New York (Certified Integrative Nutrition Coach), reputata Universitate Cornell – Catedra de Nutriție Vegetariană și Centrul pentru Studii în Nutriție „Dr. T. Colin Campbell” (Certificate in Plant Based Nutrition), American Association for Drugless Practitioners (Certified Holistic Health Practitioner), Școala Internațională de Detoxificare Regenerativă coordonată de Dr. Robert Morse (Certified Regenerative Detoxification Specialist).
Are atestat de formare profesională în Germania ca Practician Organetik cu ajutorul metodelor de biorezonanță și al tehnologiilor de echilibrare energetică pe bază de impulsuri. Este membra unor prestigioase organizații ca International Association for Health Coaches, al American Association for Drugless Practitioners, al organizatiei Physicians Committee for Responsible Medicine din Washington DC, al Dr. Morse’s Herbal Health Club și al Clubului Dr. Soescu – „Iubim Fructele”. În plus, Cristela Georgescu este absolventă a programului de formare profesională și de experimentare personală directă în domeniul detoxificării regenerative cu ajutorul dietei și al fitoterapiei, Școala Sănătate 5D, care este coordonată de Dr. Sorina Soescu.
Pe lângă cariera sa în sănătate, Cristela Georgescu a urmat și programe intensive de formare în leadership și dezvoltare personală, fiind și trainer, coach și mentor în diverse domenii de management și comunicare.